'Philips wist van Poolse fraude'

2 Connecties

Relaties

Hakcers

Organisaties

Philips
0 Bijdragen

Newswatch van dinsdag 5 juli: De Nederlandse tak van Philips zou van fraude in Polen hebben geweten, hoe het verder gaat met de Grieken, hackers richten hun blik nu op andere hackers en meer.

De Nederlandse tak van Philips wist van de fraude bij de Poolse afdeling. Dat Poolse medewerkers smeergeld betaalden en openbare aanbestedingen werden voorgekookt viel te lezen in prijscalculaties die in Nederland werden goedgekeurd. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag op basis van documenten van de Poolse justitie die de krant heeft ingezien. Philips wilde niet op de aantijgingen reageren, zolang het onderzoek nog loopt.
 
Tijd voor nieuwe Griekse hulp
 
Goed, de Grieken zijn dus voorlopig niet failliet dankzij de 12 miljard euro aan bail-out money. Maar wat nu? Belangrijkste kwestie in de komende weken: de betrokkenheid van de private sector bij de noodsteun concreet vormgeven. In hun teleconferentie bespraken de Europese ministers van Financiën afgelopen zondag alleen nog de grote lijnen. En in het najaar zullen de EU en het IMF naar verwachting beslissen over weer nieuwe steun aan Griekenland. 
 
Duits geldtransport verliest miljoen
 
Zijn Nederlandse geldtransporteurs dagelijks alert op mogelijke overvallen en dus zeer voorzichtig, een paar Duitse collega's blijken minder oplettend. De transporteurs verloren drie zilveren koffers met in totaal 1 miljoen euro op de snelweg tussen Oberthulba en Hammelburg, doordat ze een deur van de wagen open hadden laten staan. Het geld vonden ze nergens terug.
 
Nieuw target hackers: andere hackers
 
Het is oorlog in hackersland. Maakten de hackers van LulzSec nog naam door in te breken bij onder andere Sony en de CIA, nu zijn ze zelf een van de slachtoffers van een nieuwe hackersgroep, die het vooral voorzien lijkt te hebben op andere hackers. Voornaamste reden lijkt een oplaaiende strijd over wie er nou eigenlijk de slimste hacker is.
 
Het NOS Nieuws in 60 seconden: