Kalbfleisch 'met verlof'

2 Connecties
0 Bijdragen

De omstreden voorzitter van de NMA Pieter Kalbflesich is op non-actief gesteld.

Met onmiddellijke ingang is de voorzitter van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op non-actief gesteld. Of, zoals waarnemend voorzitter Henk Don het eufemistisch noemt, 'de heer Kalbfleisch de ruimte om zijn belangen in de zogeheten ‘Chipsholzaak’ optimaal te behartigen.' 
 
Aanleiding is de dubieuze betrokkenheid van Kalbfleisch in de Chipshol-affaire, een slepende zaak waarin het landjepik door Schiphol centraal staat. De luchthaven heeft het ontwikkelingsbedrijf van Jan Poot, Chipshol, voortdurend dwars gezeten in het uitvoeren van zijn plannen in de Haarlemmermeer. Daarbij zijn alle middelen uit de kast gehaald, waaronder beïnvloeding van de rechtspraak, leugens, intimidatie en bedrog. Daarbij is de rechtspraak ook zelf ter discussie komen te staan.
 
De NMa laat weten 'op geen enkele wijze betrokken [te zijn] bij de Chipsholzaak. Kalbfleisch heeft een eigen juridisch adviseur en een eigen woordvoerder om hem in deze zaak bij te staan.' Die woordvoerder heet Jeroen Sparrow, van het gelijknamige kantoor in Den Haag.  Sparrow is onder meer bekend door de jaarlijkse organisatie van de zogenoemde 'Tax Freedom Day'.
 
FTM's Eric Smit maakte onlangs deze reconstructie van de zaak-Kalbfleisch. Het artikel bevat ook een directe link naar de verklaring van Kalbfleisch' minnares, die de zaak hiermee een explosief karakter gaf. De rol die Kalbfleisch speelde in de Chipshol-zaak is meer dan dubieus: het lijkt erop dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie en meineed.
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 595 leden