© Matthias Leuhof

Podcast | De onzichtbare geldstromen achter exportland Nederland

2 Connecties

Onderwerpen

Export Handelsbalans
13 Bijdragen

Follow the Money heeft een nieuwe podcast: TNT Op Scherp. Hierin richten Thomas Bollen en Ties Joosten hun vizier op de economie en onderzoeken hoe die sneller kan verduurzamen.

In TNT Op Scherp komen onderwerpen aan bod die nu van belang zijn. De toekomst van de wereldwijde productieketen bijvoorbeeld, of de prijs van broeikasgassen. En wat te denken van de voordelen die grote bedrijven hebben, omdat ze rechtstreeks toegang hebben tot de geldpers van de Europese Centrale Bank?

In deze eerste aflevering hebben we het over de onzichtbare geldstromen achter exportland Nederland. Waarom verkoopt ons land structureel meer dan er binnenkomt? Wie verdient daaraan? En waar blijft dat geld?

Mis geen aflevering

Wil je een seintje ontvangen bij nieuwe afleveringen, volg dan dit dossier. En luister je liever in je favoriete podcastapp? Dat kan ook. Zoek gewoon naar ‘TNT op Scherp’, of ga direct naar ons kanaal op Spotify of Apple Podcasts.

Lees verder Inklappen
Inschrijven
Ties Joosten
Ties Joosten
Klimaatjournalist. Onderzoekt de Rotterdamse haven, de luchtvaartindustrie, de energietransitie en de agrarische sector.
Gevolgd door 3800 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren
Thomas Bollen
Thomas Bollen
Onderzoekt als financieel econoom de 'economische religie' om nuttige inzichten van dogma's te scheiden.
Gevolgd door 6763 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren