Generatieconflict Zuidas

1 Connectie

Werkvelden

Advocatuur
0 Bijdragen

Babyboomers liggen weer eens onder vuur. Deze keer in de advocatuur. Babyboomers vormen een keihard glazen plafond voor jong talent. Vinden jonge advocaten.

Een poll van Advocatie.nl legt zomaar een generatieconflict bloot. Wat blijkt:  de meeste jonge advocaten denken dat toetreding tot een maatschap voor hen nooit zal zijn weggelegd. 38 Procent van de geënqueteerde advocaten (n=270) zijn te rangschikken in de groep 'cynici'. Zij zien de hoornen brillen dragende kaste van babyboomers als hoofdschuldigen voor het gebrek aan mogelijkheden.
 
"Ze zijn de handtastelijke aangeschoten blanke mannen op de vrijmibo, op wiens avances u (dom genoeg) niet inging. Ze zijn de reden dat er in de parkeergarage geen plekje vrij is voor uw Volvo-instapmodelletje, omdat die oldtimers daar zo mooi droog staan. Het zijn de babyboom-partners!"
 
En die laten het wel uit hun hoofd om met anderen de vruchten te delen.
 
Enkele van de tips: 'gewoon je bruine ellebogen gebruiken'; 'talent, hard werken en veel facetime op kantoor'; 'veel declarabele uren maken, goed intern lobbyen en aan lange adem hebben' en de klassieker  'gewoon een eigen kantoor beginnen'.
 
Amusant om te lezen, maar is de klacht niet van alle tijden? Terecht wijst Advocatie op de eigen rol van de klagers.
 
Plus: klik hier voor de laatste moves in de advocatuur...

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 595 leden