April in Portugal

1 Connectie

Relaties

Portugal
0 Bijdragen

Donkere wolken hangen boven Lissabon. Pimco's Mohamed El-Erian voorspelt een Grieks drama.

 Volgens de legende is de stad Lissabon ooit gesticht door de Griek Odysseus. Sindsdien hebben de twee volkeren weinig met elkaar te maken gehad. De Portugezen richten zich op de Atlantische Oceaan, gingen voorop in de Europese expansie en stichtten het eerste wereldomvattende wereldrijk. En de Grieken… tja. De Europese Unie bracht ze weer bij elkaar, de euro versmolt hun economieën. Tegen wil en dank. 

 

En nu lijkt het erop dat Lissabon dezelfde lijdensweg zal volgen als de Athene. Herstructurering van schulden dus en een tweede bail out. Met alle politieke gevolgen voor de EU met conflicten over de gigantische kosten van deze redding. 

 
Dat beweert althans Mohamed El-Arian, de ceo van vermogensbeheerder Pimco. In tegenstelling tot minister van financiën Wolfgang Schäuble vindt hij Griekenland geen 'totaal 'unieke casus'. El-Erian verwacht juist een vergelijkbare route van haircuts voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen.  
 
De Europese politiek heeft de afgelopen maanden zo vaak haar beloftes gebroken dat de financiële markten onzeker zijn en met hun vinger aan de trekker zitten. Bovendien zijn de Griekse problemen helemaal niet opgelost, zegt El-Erian. 'Een brug die gebouwd is maar nergens naar leidt, kan ieder moment instorten.'
 
 
Meer over of van Mohamed El-Arian op FTM
  • 'WAAROM IK NOOIT NAAR DAVOS ZAL GAAN' Nergens is de concentratie opinion leaders hoger dan volgende week in Davos. Volgens critici is het World Economic Forum echter niet veel meer dan een peperdure praatclub met ranzige randjes.
  • TO BOLDLY GO...  De euro bevindt zich in niemandsland, 'where no man has gone before', aldus El-Erian

 

 

 
Liberace speelt April in Portugal, in Nederland bekend dankzij Eddy Christiani