Powerlady Nina Brink legt beslag op bezittingen journalist Eric Smit

Nina Storms-Vleeschdraager, beter bekend als Nina Brink, heeft vanmiddag via haar advocaat Paul Russell beslag laten leggen op alle bezittingen en vorderingen van de FTM-oprichter

Op de dag dat in Amsterdam de grote vakantie begon, werd de woning van Smit bezocht door een deurwaarder met een stapel beslagleggingen. Niet alleen werd er op zijn huis, bankrekeningen en vorderingen uit zijn werkzaamheden voor het mediabedrijf Follow The Money beslag gelegd, ook de toekomstige inkomsten van de verkopen van zijn succesvolle boek bij zijn uitgever Prometheus werden geblokkeerd. Daarvoor moest Nina Storms beslag laten leggen op Smits royalties. 
 
Nina Storms-Vleeschdraager (Nina Brink) belaagt Smit al sinds 2008 met rechtszaken. In maart kwam Smits boek ‘Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady’ uit. Het kort geding dat Nina Brink tegen Smits boek aanspande, werd ruimschoots in het voordeel van Smit beslist. Ze ging daarna tegen het vonnis in hoger beroep. Er lopen op dit moment 3 bodemprocedures tegen Smit waarvan de meest recente tegen zijn boek is gericht.
 
De beslagen volgen een dag nadat Smit bekend maakte dat het Persvrijheidsfonds hem financieel ondersteunt. De bijdrage van 5 duizend euro werd door het Persvrijheidsfonds als volgt gemotiveerd: ‘Het heeft er alle schijn van dat zij (Nina Brink) hem kapot wil procédéren. Vandaar de steun die het fonds hem geeft'.
 
Nina Brink blijkt op 18 juni jongst leden al van de Rechtbank Utrecht toestemming te hebben gekregen om conservatoir beslag te leggen. De vroegere topvrouw van World Online besloot echter pas op vrijdagmiddag, een dag voordat veel mensen in Amsterdam op vakantie gaan, haar advocaat Paul Russell de opdracht te geven om in actie te komen. 
 
‘Het is de zoveelste daad van agressie van Nina jegens mijn persoon,’ laat Eric Smit weten. ‘Het gaat haar al lang niet meer om de inhoud, ze is er vooral opuit mij zoveel mogelijk pijn te doen. Dat blijkt overduidelijk uit de timing van deze actie. Het leggen van beslagen is overigens een methode waar de powerlady in het verleden veelvuldig gebruik van heeft gemaakt, het liefst op tijdstippen die het slachtoffer onwelgevallig zijn. Een vrijdag voor de vakantie begint is zo’n moment. Ik had deze zet van haar dan ook voorzien. De vele beslagen zullen geen praktische gevolgen hebben voor mij en mijn gezin. De rechtszaken waar ik nu nog middenin zit, zie ik ook met zeer veel vertrouwen tegemoet’. 
 
Steun Eric Smit in zijn rechtszaken tegen Nina Brink. Dat kan door een bedrag(je) over te maken naar stichting Muckraker. Het rekeningnummer van stichting Muckraker is 78.49.32.972 (Triodos Zeist).