PSV voorlopig gered

3 Connecties

Relaties

PSV

Locaties

Eindhoven

Werkvelden

Voetbal
0 Bijdragen

Club krijgt 50 mln van gemeente.

Grappig. In de week dat De Groene Amsterdammer in een uitgebreide publicatie becijferde dat de overheid de afgelopen vijftien jaar in totaal 1,1 miljard euro in de Nederlandse voetbalclubs heeft gestoken, krijgt een van de topclubs een met belastinggeld gefinancierd steuntje in de rug. PSV krijgt 50 miljoen euro van de gemeente Eindhoven.

 

Goed, daarvoor koopt de gemeente wel de grond van trainingcomplex De Herdgang, waarvoor PSV vanaf nu huur moet gaan betalen.

 

Op een persconferentie maakte wethouder Staf Depla de details van de deal bekend: 

 

 

PSV laat ondertussen weten dat via een 'herstructureringsplan' gewerkt zal worden aan het zakelijke probleempje dat de club jaarlijks zo'n 20 miljoen euro verlies maakt. Alleen door steeds op te treden in de Champions League kon de club dat verlies de afgelopen jaren maskeren. Doordat de Eindhovenaren nu al twee jaar de hoogste Europese competitie hebben misgelopen komt het wanbeleid van het PSV-bestuur nu ineens pijnlijk aan het licht.

 

De Eindhovense gemeenteraad blijkt verdeeld over de miljoenen, maar lijkt het erop dat het geld er gewoon gaat komen. Of de Eindhovenaren hun spendeergedrag zullen verbeteren zullen we even afwachten. Ze zouden er redelijk uniek in zijn. En anders komt over twee jaar gewoon de gemeente weer te hulp, zo leert de ervaring die De Groene afgelopen week al zo pijnlijk duidelijk maakte.