RBS komt niet in actie tegen Nina Storms

Nina Storms zegt niet te verwachten dat de banken haar zullen lastigvallen met procedures. Een betrouwbare bron binnen de bank bevestigt haar vermoeden.

De World Online-sage nadert zijn definitieve einde. Twee weken geleden kwam de Vereniging van Effectenbezitters met de banken Goldman Sachs en ABN Amro voor een bedrag van 120 miljoen euro een schikking overeen. Die schikking betekende het einde van een 10 jaar durende juridische operatie. Voor dezelfde banken lijkt juridisch de weg vrij te liggen om Nina Storms (voorheen Brink) aansprakelijk te stellen voor eventuele fouten die meer dan tien jaar geleden zouden zijn gemaakt. Nina Storms laat weten dat ze daar in het geheel niet bevreesd voor is. 'Ik heb gezien dat de banken hun verantwoordelijkheid hebben genomen', zegt de voormalige chairwoman of the board van World Online. 'Heel mooi, maar ik kan me niet voorstellen dat de banken nu jegens mij maatregelen gaan nemen. Ze hebben het tot nu toe ook niet gedaan en ik verwacht ook niet dat ze dat in de toekomst gaan doen. Er is en was ook geen enkele aanleiding toe'. 
 
Jan de Ruiter van de Royal Bank of Scotland (RBS), was als ABN Amro-bankier tien jaar geleden zeer nauw betrokken bij de beursgang van World Online en met name bij de totstandkoming van het vermaledijde prospectus. Hij kan 'geen commentaar' geven op de vraag of RBS juridische in actie zal komen tegen de vrouw die de bank in de eerste maanden van 2000 hoog op het schild hees. Een betrouwbare bron binnen de bank kan wel iets over dat eventuele voornemen vertellen: 'Ik denk niet dat we iets tegen Storms zullen ondernemen'.
Goldman Sachs wilde geen commentaar geven op de vraag of Nina Storms nog het onderwerp van procedures zal worden.  
 
Niet boos
Nina Storms vindt het geen verrassing dat RBS haar met rust zal laten. 'Ik was persoonlijk niet betrokken bij het opstellen van de concepten en de definitive WOL IPO-prospectus, en heb deze pas gezien na druk. De prospectus werd geredigeerd door een team van circa dertig adviseurs en deskundigen. Ruud Huisman de toenmalig CFO van WOL heeft dit team ‘full disclosure’ gegeven ook met betrekking tot de verkoop van een gedeelte van mijn aandelen. De banken en alle andere betrokkenen waren derhalve volledig op de hoogte. Ik ben ook niet boos op de banken. Wel zijn er andere zaken gepasseerd waar ik zeer teleurgesteld over ben. Daar zal ik binnenkort, samen met mijn voormalige collega's in de Raad van Bestuur van World Online Ruud Huisman en Simon Duffy, uitgebreid op terugkomen'.