RBS zet Nederlandse M&A-poot in de etalage

6 Connecties

Relaties

M&A RBS Overname Fusie Etalage

Organisaties

ABN AMRO

Royal Bank of Scotland ontslaat 3500 man en neemt in Nederland afscheid van de ooit roemruchte M&A-afdeling van ABN Amro.

Ooit was er in Nederland geen gelijke te vinden voor de slagvaardigheid van ABN Amro op de fusie- en overnamemarkt. Dit bedrijfsonderdeel dat ooit onder leiding stond van Wilco Jiskoot, eens de grootste dealmaker van Nederland, kwam in 2008 in handen van de Royal Bank of Scotland (RBS). Volgens anonieme bronnen van Het Financieele Dagblad zetten de Schotten dit bedrijfsonderdeel, samen met de aandeleneffectenhandel in de etalage.
Donderdagochtend kondigde RBS aan om wereldwijd 3500 mensen die bij de zakenbank van RBS actief zijn, te ontslaan. RBS, dat voor 83 procent in handen is van de Britse overheid wil zijn balans van zijn wereldwijde banking & markets business de komende drie jaar met 120 miljard pond verkleinen.

De bank kondigde daarbij de hakbijl in de internationale M&A business te zetten, waaronder volgens het FD dus ook de divisie in Nederland. Vorige jaar beloofde RBS-Nederland topman Jan de Ruiter nog dat de Britse bank Amsterdam niet zou verlaten. "Ik geloof nog steeds in wat er toen, tijdens de overname, werd gezegd, namelijk dat Nederland voor RBS een tweede thuismarkt is", zei hij afgelopen zomer bij de feestelijke opening van het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuid-As.
Er werken ongeveer 250 mensen bij het onderdeel dat per vandaag te koop zou zijn.