Record voor Porsche

1 Connectie

Werkvelden

Auto-industrie
0 Bijdragen

De Duitse auto-industrie draait – excusez le mot – op volle toeren. Volkswagen, BMW en Porsche melden omzet- en winstrecords. Voor Porsche is China nu de belangrijkste afzetmarkt.

Enkele weken maakte zijn Volkswagen recordomzet bekend waarbij het concern Ferdinand Piëch, als grote aandeelhouder van VW,  een geil verjaardagscadeautje schonk: motorenfabrikant Ducati. 
 
Vandaag, donderdag 3 mei, is het Porsche dat strooit met recordcijfers over het eerste kwartaal van 2012. Het verkocht in Azië 7099 auto's, een stijging van 79,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het eerst is dat meer dan in de VS (6671, +15,1 procent) of Duitsland (3873, +32,6 procent). 
 
Hosanna dus in Zuffenhausen. Of wacht even, toch niet helemaal. Wat blijkt: de yield is een stuk lager dan vorig jaar. Vorig jaar boekte Porsche nog een rendement van 22 procent op het geïnvesteerde vermogen, nu blijft het steken op 17 procent. Het is onder meer te wijten aan investeringen in een nieuwe fabriek, hogere grondstofprijzen en  ontwikkelingskosten van SUV Macan. 
 
Het meest opmerkelijk is natuurlijk het succes in China. Daarvan verwacht de raad van bestuur deze zomer nog meer. De wegen worden er met de dag beter, waardoor niet alleen de suv Cayenne goed verkoopt, maar ook de sportieve modellen eindelijk zijn begonnen met hun lange mars over de Chinese snelwegen. Ze blijven niet meer zo vaak met hun bodem hangen als voorheen. 
 

De Chinezen blijken nog wel te moeten wennen aan de hoeveelheid paardenkrachten die schuil gaan onder de motorkap van de Duitse bolides.
 
 
 
Klik hier voor de beurskoers van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG