Relatieproblemen Merkozy opgelost

  Merkozy komt nader tot elkaar, de rijkenbelasting in de VS is niet door het Senaat heen gekomen en Amerikanen omarmen weer SUV's. Newswatch

  Merkozy nader tot elkaar  
  Na veel tijd samen doorgebracht te hebben, is Sarkozy het eindelijk eens met zijn politieke vriendin Angela Merkel. De kleine Fransman pleit nu ook voor meer controle en strengere coördinatie van de nationale budgeten. Meteen in gemeenschap van goederen trouwen wil Sarkozy nog niet: "The reform of Europe is not a march towards supra-nationality. The integration of Europe will go the inter-govermental way because Europe needs to make strategic political choices." Maandag gaat het Koppel weer eens daten om een oplossing te verzinnen voor een beter functionerend Europa.
  Bron: CNBC 

  Actievere rol ECB
  Mario Draghi, de relatietherapeut van het gezin Europa, gaat zich meer bemoeien met de problemen binnen de familie. Als de kinderen meer aan het lijntje worden gehouden, dan zal de ECB zijn steun voor de Europese economie gaan uitbreiden en alerter reageren op marktontwikkelingen, zo suggereerde de president van de centrale bank. Hij gaf echter nog geen concrete beloftes gisterenavond.
  Bron: New York Times

  Rijken (nog) niet belast

  De Amerikaanse Senaat heeft gisterenavond het plan geblokkeerd waarbij de loonbelastingverlaging nog een jaar wordt verlengd, terwijl men had beloofd om voor Kerstmis tot een compromis te komen over de payroll tax cut. De verlaging wordt in het plan gecompenseerd door hogere belasting voor mensen die meer verdienen dan een miljoen dollar. Oftewel: de rijken leveren in waardoor de minder bedeelden meer hebben. Zoiets ligt natuurlijk gevoelig in het belastingschuwe Amerika. Het voorstel kreeg wel een nipte meerderheid van 51 tegen 49, maar er waren 60 stemmen nodig voor een goedkeuring.
  Bron: Fox News

  Het krachtpaard is weer terug
  De Amerikaanse cowboys herstellen hun bolidecultuur in ere en bestijgen massaal SUV’s, pickups en andere krachtpaarden. Tijdens de recessie waren de PK's een tijdje afwezig, maar nu dus niet meer want het consumentenvertrouwen is gestegen en de benzineprijzen zijn relatief laag. In november zijn sowieso erg veel auto’s verkocht in de Verenigde Staten.
  Bron: Wall Street Journal

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 258 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren