Renault daagt voormalig dealer

Strijd verplaatst zich naar rechtszaal

Renault Nederland en Martin Hegeman, een voormalig directeur van Renault Nederland, dagen voormalig Renault-dealer Hans Udo voor de rechter. Udo beschuldigde Hegeman in april van meineed en deed bij de politie in Den Bosch aangifte. Hegeman zou volgens Udo onder ede hebben gelogen over de feiten die speelden rond de overname van zijn dealerbedrijven. Udo vindt dat hij door Renault destijds op een 'schofterige' wijze onder druk werd gezet om zijn bedrijf te verkopen tegen een relatief lage prijs. De man die dat spel namens de Franse autoproducent op de mat legde was Martin Hegeman, die inmiddels voor Mercedes Benz werkt. De publicatie die FTM daar vervolgens van maakte werd door de de website Automotive Online opgepikt.

Kort geding
Begin mei belandde bij Udo een brief op de deurmat van de advocaat Bas le Poole van het kantoor Houthof Buruma. Le Poole mocht namens zijn cliënten renault Nederland en Martin Hegeman de woorden 'tot mij wendde zich' op papier zetten om Udo vervolgens te sommeren zijn uitspraken die hij bij FTM deed in het tijdschrift Automotive te 'rectificeren'.

Udo liet FTM weten er niet over te 'peinzen' om gehoor te geven aan de eis van Renault en Hegeman. "Ik sta achter mijn aangifte en indien ze vinden dat er rectificaties gemaakt moeten worden, dan zullen ze zich toch echt bij een ander loket moeten melden', zei Udo.
Dat andere loket blijken Renault en Hegeman nog niet te hebben gevonden. Dinsdag werd bekend dat de cliënten van Le Poole verder in de aanval gaan en Hans Udo in kort geding dagvaarden. De zitting in de Amsterdamse rechtbank staat op 16 juni op de rol.

 

Op de site van Automotive Online krijgt Udo in reacties verschillende adhesie-betuigingen van mensen die de bekend zijn met de autowereld.