Renault en ex-directeur eisen rectificatie

Renault Nederland en van meineed beschuldigde ex-Renaultdirecteur Martin Hegeman binden de strijd aan met ex-dealer

Renault Nederland en de ex-Renaultdirecteur Martin Hegeman hebben advocaat Bas le Poole van Houthof Buruma in de arm genomen om voormalig Renaultdealer Hans Udo een toontje lager te laten zingen. Deze deed drie weken geleden in Den Bosch aangifte van meineed tegen Martin Hegeman, die hem in 2002 op ongeoorloofde en 'schofterige' wijze onder druk zou hebben gezet en er zo voor zorgde dat hij tegen een lage prijs zijn autobedrijf moest verkopen. Hegeman zou volgens Udo tijdens een zitting voor het Gerechtshof in Amsterdam hebben gelogen over de toedracht van deze kwestie. Volgens Udo kan dat ook worden opgemaakt uit het vonnis. Hoewel het Hof in Amsterdam de manipulatie van Renault zijde niet bewezen achtte, stelde het Udo vorig jaar in het gelijk en veroordeelde Renault tot het betalen van een schadevergoeding waarvan de omvang nog bepaald moet worden. Udo meent mede dankzijn het optreden van Hegeman voor miljoenen euros schade te hebben geleden. Dagblad De Pers en FTM publiceerde over de kwestie die ook door de website van Automotive werd opgepikt.

 

Martin Hegeman


Renault en Martin Hegeman, die inmiddels voor Mercedes Benz werkt, betwisten dat de verklaringen van Hegeman in strijd met de waarheid zijn en stellen dat Udo onwaarheden naar buiten heeft gebracht. Renault en Hegeman eisen van Udo dat hij een rectificatie plaatst in het tijdschrift Automotive. Udo laat weten daar "niet over te peinzen".

"Ik sta achter mijn aangifte en indien ze vinden dat er rectificaties gemaakt moeten worden, dan zullen ze zich toch echt bij een ander loket moeten melden. Overigens blijkt uit het artikel dat Hegeman geen commentaar wilde geven, dus waar hebben ze het over? Opmerkelijk is ook dat Renault zich hiermee bemoeit terwijl de aangifte tegen Martin Hegeman werd gedaan".
Le Poole laat namens zijn cliënten weten dat er volgende week besloten zal worden of Udo al of niet zal worden gedagvaard.