De generaal van Mexico

2 Connecties

Onderwerpen

Mexico Carlos Slim
0 Bijdragen

Op bezoek bij de rijkste man ter wereld, Carlos Slim.

 

Hij rijdt zijn Mercedes eigenhandig door de chaos van Mexico-stad. Met een konvooi geblindeerde bewakers, dat wel. Maar verder is hij zo gewoon gebleven.... 

 

Carlos Slim is de rijkste man ter wereld, volgens Forbes. Het Amerikaanse zakenblad schat zijn vermogen op $53,5 miljard. Hij is een bescheiden man - ahum - met slechts een kleine uitspatting in de vorm van Cubaanse cigaren. En, oh ja, een bronzen Michelangelo in de hal van zijn hoofdkantoor, wat Van Goghs, Renoirs en El Greco's aan de muur.

 

Slim is rijk geworden met een conglomeraat van ondernemingen, hoofdzakelijk in de telecom-sector. Maar intussen strekt zijn rijk zich uit tot het leven van vrijwel iedere Mexicaan. Hij belt met een Slim-provider, koopt brood in een Slim-bakkerij, verzekert zijn auto bij Slim en steekt na de lunch in een Slim-keten een Slim-cigaret op. En later op de dag misschien een kijkje neemt in het Slim-museum, want de Mexicaan blijkt ook een van de grootste verzamelaars ter wereld. En hij wil een monument voor zichzelf creëren. Voor zichzelf, zijn familie en natuurlijk Mexico.

 

Onderhoudende en informatieve reportage met interview elementen van Telegraph-journaliste Harriet Alexander. Het is niet een kritisch verhaal, maar biedt wel een inkijkje in de fascinerende wereld van de koning van Mexico. Interessante man.

 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 565 leden