Telegraaf: 'Bea, bedankt!'

1 Connectie

Organisaties

TMG
1 Bijdrage

Resultaat Telegraaf Media Groep over eerste kwartaal valt mee. Met dank aan de abdicatie van Beatrix. En … Herman van Campenhout.

De kwartaalcijfers van de Telegraaf Media Groep zijn beter dan verwacht. De nettowinst over het de eerste kwartaal van 2013 was met €2,8 miljoen hoger dan de €1,5 miljoen in het jaar ervoor. En dat terwijl de omzet van het concern met 2,5 procent kromp. De winstgroei was mede te danken aan het beleid van de eerder dit jaar weggestuurde bestuursvoorzitter Herman van Campenhout, die het nodige 'dood hout' bij TMG heeft weggehakt. 

 
TMG is eigenaar van onder andere dagblad de Telegraaf, Hyves, Keesing Media Groep, Sky Radio en uitgever van regionale kranten HDC Media. Hoewel de print media profiteerden van de abdicatie en de vroege paasdagen, was dat onvoldoende om de teruglopende trend te compenseren. De omzet daalde er met 5 procent. 
 
Goed nieuws kwam vooral van onderdeel online media (onder meer Geen Stijl, Hyves). Daar steeg de omzet met 5 procent, en zelfs met 17 procent als het sukkelende Hyves niet wordt meegerekend. 
 
Afgelopen woensdag heeft aandeelhouder Mecom van uitgeefconcern Wegener gesproken met TMG. Mecom wil Wegener onderbrengen bij TMG. Dat heeft ondanks de teruggang immers nog een goed gevulde kas. Wegener is als poel van verlies niet zo interessant, maar zou wel een rol kunnen spelen in het verder terugdringen van de kosten.