Rijke Romney betaalt 13,9 procent belasting

4 Connecties

Relaties

Aandelen Romney

Personen

Eelco Blok

Organisaties

KPN
0 Bijdragen

Romney betaalde slechts 13,9 procent belasting, Eelco Blok heeft kloten en koopt aandelen KPN, Mexico wordt El Dorado en Britten moeten niet wanhopen

Blok zet zijn geld in op KPN
KPN-topman Eelco Blok toont zijn grote vertrouwen in de toekomst van het telecombedrijf door 50.000 aandelen te kopen. Dat maakte KPN vanochtend bekend. KPN heeft door teruglopende inkomsten uit onder andere SMS-diensten, last van tegenvallende resultaten. De koers van KPN daalde de laatste tijd scherp. Blok maakte eerder een einde aan het tijdperk Scheepbouwer dat gekenmerkt werd door de eendimensionale aandacht voor de belegger. KPN was door het zeer ruime winstuitkeringsbeleid jarenlang een populair aandeel. ‘Wij zitten hier om al onze stakeholders te dienen", zei Blok eerder tegen Het Financieele Dagblad.
Bron: Het Financieele Dagblad


Romney betaalde 13,9 procent belasting
Presidentskandidaat Mitt Romney bood maandagavond een blik op zijn enorme vermogen. In 2010 bleek hij 21,7 miljoen dollar te hebben verdiend, in 2011 was dat 20,9 miljoen dollar. Vrijwel alle inkomsten zijn afkomstig uit winsten en dividenden. Romney genoot in die jaren niet van een salaris. Het echtpaar Romney besteedde de afgelopen twee jaar 7 miljoen aan liefdadigheid, waarbij de 4,1 miljoen dollar die de Romney's vorig jaar aan de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints overmaakte. De belastingontvanger moest het in dezelfde periode doen met 6,2 miljoen dollar. In 2010 was de belastingdruk voor de gedroomde opvolger van Obama 13,9 procent. In 2011 schat hij 15,4 procent te betalen. "I'm proud of the fact that I pay a lot of taxes", voegde Romney daar aan toe. Romney openbaarde zijn inkomen en belastingafdracht nadat hij afgelopen weekeinde in een voorverkiezing in South Carolina struikelde over zijn opponent Newt Gingrich.
De Washington Post zette de belastingdruk van verschillende presidenten en presidentskandidaten van de afgelopen decennia op een rijtje. Democraat Kerry betaalde nog minder belasting dan Romney en Obama is degene die het grootste deel van zijn inkomen in de schatkist laat belanden.
Bron: Washington Post


 

Brits Centraal Bankier King: "Wanhoop niet"
Sir Mervyn King deed gisteren wat alle leiders doen wanneer er slecht nieuws op komst is en de paniek dreigt toe te slaan: hij richtte zich tot het volk en riep "wanhoop niet". Gisteren bleek dat de Britse staatsschuld voor het eerst de grens van 1 biljoen pond heeft gepasseerd, dit ondanks de bezuinigingsdrift van de regering Cameron.
In zijn eerste speech van het jaar blikte King even terug op de grootste inkomensdaling sinds de jaren '20 terwijl de schulden er niet kleiner op worden.  “After the steepest downturn in output since the 1930s, the UK economy is in the process of rebalancing . . . the path of recovery is likely to be arduous, long and uneven. The position of the world economy, especially in the euro area, is serious.” En: "There is no reason to despair. All crises come to an end, and businesses will find ways to trade with each other and meet the needs of consumers."
Bron: The Telegraph


Centrale bank Mexico creëert alsnog El Dorado
Ooit trokken Spaanse conquistadores als Hernán Cortés naar Mexico op zoek naar El Dorado, maar helaas, goud werd er nooit in grote hoeveelheden gevonden. De Mexicaanse Centrale Bank bleek vorig jaar alsnog te hebben besloten om Mexico tot een mythisch goudland om te toveren. Uit het overzicht van de meest goudhongerige Centrale Banken van 2011 blijkt Mexico de lijst aan te voeren.

 Bron: ZeroHedge / Reuters