Miljoeneneis tegen Rik van den Boog

2 Connecties

Relaties

TEG Padberg
0 Bijdragen

Voor Rik van den Boog krijgt het faillissement van de The Entertainment Group nog een vervelend staartje in de rechtbank. De curator heeft hem een dagvaarding gestuurd voor 14 miljoen euro.

Een persoonlijk faillissement dreigt voor Van den Boog (52). De voormalig Ajax-directeur was een betrokken aandeelhouder bij het Hilversumse entertainment bedrijf TEG dat ruim twee jaar geleden failliet ging. De máte van zijn betrokkenheid, is nu van belang. Curator Jan Padberg heeft hem als aandeelhouders aansprakelijk gesteld voor het faillissement. Nadat de onderhandelingen over de restschuld met Van den Boog spaak liepen – hij weigerde voor de restschuld op te draaien – wordt hij nu persoonlijk gedagvaard.

Curator Padberg ziet voormalig aandeelhouder Van den Boog als de man die de dagelijkse leiding had bij TEG. Directeuren Niel van Hoff, Arthur Weijers, Harald Bartelds en Leo Weyzig zouden slechts zijn beleid uitvoeren. Dit beeld schetsten betrokkenen ook al in een FTM-artikel (november 2010) waarin betrokkenen hem aanwijzen als officieuze bestuurder. “Van den Boog heeft voortdurend aan alle knoppen gezeten. Dat heeft tot deze ellende geleid,” aldus een betrokkene. Investeerder en TEG-adviseur Normann Kleine was ook duidelijk: “Bestuurder Van Hoff moest bij hem overal toestemming voor vragen.”


Van den Boog’s advocaat Robert van Agteren ontkent vandaag in De Telegraaf de actieve rol van zijn cliënt en verwijst naar verklaringen van de directie die zeggen wel degelijk autonoom te hebben bestuurd. Van de Boog zou zich enkel bemoeid hebben met financiële aangelegenheden die bij het takenpakket van een aandeelhouder hoorden.

 

Van de Boog heeft zes weken de tijd om zijn verweer voor te bereiden betreffende de miljoenenclaim. Zijn vertrekpremie bij Ajax van 331 duizend euro zal hij moeten reserveren voor advocaatkosten.

 

Bron: o.a. De Telegraaf