Roel Pieper per direct weg bij PDX

Roel Pieper stapt per direct op als CEO van het Engelse Pursuit Dynamics (PDX). Dat maakt het bedrijf zojuist bekend. De koers van PDX is ingestort.

Volgens een verklaring op de website van het bedrijf treedt Pieper terug 'om persoonlijke redenen'. Hij zou zich weer gaan richten op zijn activiteiten als durfkapitalist - al was hij daarin de afgelopen jaren nou niet bepaald succesvol.

 

Tegelijk met zijn terugtreden maakte het bedrijf over het boekjaar dat in september eindigde een verlies voor belastingen bekend van 15,3 miljoen pond (zo'n 18,2 miljoen euro). Daar stond een nog altijd bizar lage omzet van 490.000 pond tegenover.

 

Koers keldert

Pieper stelde eerder steeds dat het uitstekend ging met PDX, ondanks dat er feitelijk nog nauwelijks omzet gedraaid werd. In zijn eerste jaar als CEO wist hij op basis van beloofde prestaties in de toekomst de beurskoers nog te verdubbelen. 

 

Na het bekendmaken van de jaarcijfers en het vertrek van Pieper kelderde de beurskoers van PDX in Londen donderdagmiddag meer dan 50 procent. PDX maakte donderdag ook bekend ruim 9 miljoen pond aan nieuw kapitaal te willen ophalen via de uitgifte van nieuwe aandelen.

 

FT Alphaville noemt de ondergang van het bedrijf van 'colourful chief executive Roel Pieper' vandaag het 'disaster du jour'.