Rupert Murdoch op de grill

3 Connecties

Relaties

Murdoch Ilja gort

Organisaties

Air France
0 Bijdragen

Spannende dag in het News of the World-schandaal: topman Rupert Murdoch verschijnt voor de parlementaire commissie. En verder in Newswatch: Air France-personeel staakt, piano Ilja Gort kapot en meer.

De drie figuren die tot voor kort voor een groot deel de dienst uitmaakten in de Britse media verschijnen vandaag voor de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de praktijken bij de tabloids van News International. Rupert Murdoch, zijn zoon James en voormalig uitgever Rebekah Brooks zullen stevig aan de tand gevoeld worden over, onder meer, afluisterpraktijken bij The Sun en News of the World. Ondertussen is een van de klokkenluiders van het schandaal, oud-verslaggever Sean Hoare, gisteren dood gevonden. Uit zijn necrologie blijkt dat hij aan de drank en drugs van Fleet Street ten onder gegaan is.

 
'Why Murdoch will survive'
 
Murdoch mag in Engeland dan nogal onder vuur liggen, hij heeft nog altijd enkele medestanders. Een ervan is Steve Forbes, zoon van de beroemde Amerikaanse uitgever en voormalig CEO van Forbes Inc. Op de website legt hij uit waarom Rupert Murdoch ook deze mediastorm uiteindelijk zal doorstaan.
Bron: Forbes 
 
Air France-personeel gaat staken
 
Precies in de drukste vakantiedagen eind juli en begin augustus dreigt het personeel van Air France het werk (wederom) neer te leggen. Dit keer voor zeker vier dagen. Ze protesteren tegen een forse reorganisatie van het bedrijf, die ten doel heeft de kosten zó te verlagen dat men kan concurreren met de goedkope vliegmaatschappijen. “We weigeren slachtoffer te worden van het streven naar productiviteit”, zo klinkt het. Chaos dreigt in het Europese vliegverkeer.
Bron: Reuters
Tot zover de piano van Ilja Gort
 
Kleine tegenslag voor wijnverbouwer in Frankrijk Ilja Gort: tijdens het vervoeren van een piano naar zijn erf bij Saint-Romain-la-Virvée – voor een gezellig wijnconcert – donderde het apparaat van 25 meter van onder een helikopter naar beneden. Gort en een cameraploeg van Omroep Max, die het wijnplukkersconcert wilde filmen, stonden erbij en keken ernaar. Een nieuw ingevlogen piano bleef wel intact.
Bron: Quotenet
 
Het NOS Nieuws in 60 seconden: