Saab op rand afgrond

4 Connecties

Onderwerpen

Victor Muller Kalbfleisch Chipshol

Organisaties

Saab AB

Zweden vreest: Victor Muller kan zijn Saab-werknemers in mei niet hun salaris betalen. Aangifte Chipshol tegen Kalbfleisch; koper is het nieuwe goud; Nederland wereldkampioen twitteren. Newswatch!

Saab op rand afgrond 

Vandaag zijn alle Saab-werknemers ontboden in de fabrieken. Officieel om te werken, maar ook omdat er groot nieuws zou zijn. In Zweden verwacht men het ergste. Zoals de zaken nu staan, is het twijfelachtig of topman Victor Muller wel de salarissen van mei kan betalen, meldde Radio Zweden dinsdag.

De Russische investeerder Vladimir Antonov is deze week in Zweden. Hij wil voor €250 miljoen het vastgoed kopen, maar de Zweedse regering en de Europese Investeringsbank (EIB) zijn daar in tegenstelling tot wat eerder werd gesuggereerd nog niet mee akkoord. Sterker, de EIB eist dat de eerder verstrekte lening van €330 miljoen binnen 90 dagen wordt terugbetaald. Daarmee staat het voortbestaan van Saab opnieuw op losse schroeven. Het werk in Trollhattan ligt al drie weken stil. Benieuwd wat Muller deze keer uit zijn hoge hoed tovert. De man is ten slotte een overlevingskunstenaar. 
 
Chipshol: aangifte tegen Kalbfleisch
Chipshol doet aangifte tegen oud-rechter Pieter Kalbfleisch wegens meineed, belangenverstrengeling en ambtelijke corruptie.
Dat staat in een brief van de projectontwikkelaar van 21 april aan de president van de rechtbank in Den Haag, waar Kalbfleisch voorheen werkzaam was. Lees de originele brief hier.
 
Sony Playstation: gegevens 77 miljoen mensen gestolen
Veel ruchtbaarheid is er niet aan gegeven, maar het online video-netwerk is een week geleden gekraakt. Daarbij zijn de gegevens van 77 miljoen mensen, wellicht inclusief credit card data, in handen geraakt van de misdadigers. Conform de beste Japanse tradities komt het bedrijfdaar nu pas mee naar buiten.
Bron: Reuters 
 
 
Nederland telt meeste twitteraars
Triest of reden voor trots? Nederland heeft gemiddeld gezien de meeste Twitteraars ter wereld. Ook wat betreft de LinkedIn-penetratie neemt Nederland wereldwijd de eerste plek in. Dat blijkt uit een onderzoek van ComScore, meldt Emerce. Nederland blijkt een land dat erg gefixeerd is op zichzelf en geklets: op vrijwel alle sociale netwerken breekt ons land de records.
Bron: Emerce 
 
 
Koper is het nieuwe goud
Analyse van Reuters. Zilver en goud lijken over hun hoogtepunt heen. Maar koper daarentegen… In tegenstelling tot goud heeft dit halfedelmetaal wel nut. Vooral de vraag vanuit China heeft de prijs omhoog gestuwd. De komende jaren blijft de vraag stijgen en daarom zijn vrijwel alle analisten bullish over koper. Dat betekent onder meer een copper rush: beleggen in kopermijnen.
Bron: Reuters  
 
DSM draait super
Er is ook goed nieuws: chemie-fabrikant DSM heeft een 'zeer sterk' eerste kwartaal achter de rug. De winst steeg in vergelijking met 2010 met 14 procent tot €325 miljoen.
Bron: FD