Salarisverhoging in The City

De financiële sector in het Verenigd Koninkrijk verhoogt massaal de salarissen van bankiers om de Europese bonusregels te ontwijken.

65 procent van de bedrijven in de Britse financiële sector hebben de salarissen van bankiers verhoogd. Dit schrijft de Financial Times vandaag op basis van een enquête onder honderd financiële dienstverleners. Gemiddeld ging het salaris met een vijfde omhoog. De salarisverhogingen zijn een reactie op de nieuwe Europese bonusregels. In april nam het Europees Parlement nieuwe kapitaal- en bonusrichtlijnen aan.  Vanaf volgend jaar zijn Europese bankiersbonussen beperkt tot maximaal een jaarsalaris. Indien de meerderheid van de aandeelhouders erachter staat, kan dit verhoogd worden tot maximaal twee keer het jaarsalaris. Een hoger basissalaris maakt het dus mogelijk om evenredig hogere bonussen uit te keren. Uit de enquête blijkt verder dat Britse bedrijven andere manieren hebben om de Europese regels te ontduiken. De pensioenvoorzieningen worden verbeterd en werknemers krijgen eerder een bedrijfsauto.  

Tegenstribbelende grootverdieners

Het bankwezen in het Verenigd Koninkrijk heeft het meeste grootverdieners van Europa. Uit onderzoek van de European Banking Authority bleek dat bijna 2500 Britse bankiers meer dan een miljoen verdienden in 2011, een groot verschil met bijvoorbeeld Duitsland (170) en Frankrijk (162).  In Nederland ontvingen 36 bankiers een inkomen van meer dan een miljoen. Het Verenigd Koninkrijk was vanaf het begin fel tegen de nieuwe regels. Boris Johnson, burgemeester van Londen, verzette zich - vergeefs - tegen de salariscap. Hij vreesde een exodus. 'This is possibly the most deluded measure to come from Europe since Diocletian tried to fix the price of groceries across the Roman empire,' aldus Johnson. De Britse Minister van Financiën, George Osborne, waarschuwde voorafgaand al dat de wetgeving zou leiden tot een toename van de salarissen. Osborne sprak ook de bezorgdheid uit dat de wetgeving een leegloop van de Britse financiële sector zou veroorzaken, iets dat de Europese Unie juist probeert te voorkomen door algemene regels voor Europa in te voeren. Lidstaten hebben wel de vrijheid om strengere regels in te voeren.  Zo wil Nederland een stap verder gaan. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt dit Europese bonusplafond te hoog en is van plan de Nederlandse financiële sector aan strengere regels te onderwerpen. Vanaf 2015 zijn de variabele beloningen binnen de sector gelimiteerd tot maximaal 20 procent van het jaarsalaris. Naast bankiers zal dit waarschijnlijk ook gelden voor bestuurders van pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders.