Een belangrijke doorbraak in het renteswap-dossier: de banken zeggen eindelijk ruimhartige compensatie toe. Die ruimhartigheid noopte het theatergezelschap De Verleiders om hun meest beruchte scène uit de theatervoorstelling ‘Door de bank genomen’ voor het eerst in zijn geheel vrij te geven. Exclusief op Follow the Money.

  Momenteel zitten er zo’n 17000 mkb'ers in een Bijzonder Beheer-traject bij hun bank. Bij velen van hen spelen renteswaps daarin en belangrijke rol.

  Om deze problematiek en het bijbehorende machtsvertoon door de banken duidelijk te maken, heeft theatergezelschap De Verleiders in zijn voorstelling Door de bank genomen (5 t/m 23 juli in Carré) een scène gemaakt waarin Pierre Bokma als strandtenthouder Jan Wit wordt uitgenodigd voor een gesprek bij zijn bank. In het gesprek hebben De Verleiders met enige dichterlijke vrijheid een maandenlange procedure samengevat in 15 minuten. Het is een procedure waarin de ondernemer alles wordt afgenomen en hij de schuldensanering wordt ingedreven. De procedure is geheel waarheidsgetrouw.

  Kijk en huiver mee...

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 258 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  Derivaten in het MKB

  Gevolgd door 428 leden

  FTM verdiept zich sinds 2013 de wijze waarop grote banken in Nederland vele duizenden ondernemers in het MKB met rentederivat...

  Volg dossier