Scheringa begint sprekersbureau

Icarus van het woekerkrediet richt Homerus op

Gisteren kondigde Dirk Scheringa op Twitter al zijn voornemen aan: hij gaat een nieuw bedrijf beginnen. Vandaag werd duidelijk wat: een sprekersbureau. Deze keuze sluit aardig aan bij zijn meest recente acitiveiten: spreken voor volle zalen. Scheringa's sprekersbureau heeft de naam van de Griekse dichter Homerus gekregen.

De weinig scrupuleuze kredietverstrekker van welleer heeft kennelijk wat met de Griekse schrijver van heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen. De titel van het boek van zijn voormalige medewerkster Kirsten Verdel dat over de ondergang van DSB verhaal, droeg de titel 'Project Homerus'. Scheringa-critici met een klassieke achtergrond hadden vermoedelijk voor de nieuwe onderneming van de gevallen bankier Icarus een gepaster benaming gevonden.

De bekendste sprekers die Scheringa in de strijd gooit in zijn strijd tegen de grootste en belangrijkste spreekstal van Nederland - Speakers Academy - zijn voormalig DSB-commissaris Robin Linschoten, voormalig vakbondsman Doekle Terpstra, voormalig Ajax- en huidig KNVB-voorzitter Michael van Praag, Hennie - helikopter - van der Most, gepensioneerd presentator Hennie Huisman, Louis van Gaal, Peter R. de Vries en goochelaar Hans Kazàn.