Secon Group is (bijna) dood

Creatieve destructie in de Nederlandse mode-industrie. Of uitverkoop?

Ooit was Secon Group een grote naam in de Nederlandse mode-industrie, met merken als Arrow, Turnover en Another Woman. Daarnaast stond het aan de wieg van G-star, internationaal een van de meest succesvolle Nederlandse modemerken. Maar Secon is zo goed als opgeheven, zo blijkt uit een bericht van vaktitel Textilia. Directeur Ronny Lemmens vertrekt en alleen Creenstone blijft over. Eerder berichtte Textilia dat het bedrijf helemaal was opgeheven, maar dat bleek niet correct.
 
In 2006 werd Secon Group overgenomen door investeringsmaatschappij Fashion Fund 1. Dat kapte in het merkenbestand en deed andere in de uitverkoop. Fashion Fund 1 is eigendom van voormalige aandeelhouders en bestuurders van Mexx. Tot vorig jaar werd het bedrijf bestuurd door Hans Ouwendijk, voormalig CFO van Mexx. Hij leidde de beursgang van Mexx die niet doorging. Mexx werd in 2001 gekocht door Liz Claiborne. Sindsdien verloor het merk veel van zijn glans. Klanten klaagden dat het te saai was geworden. 
 
In de raad van commissarissen van Fashion Fund 1 zitten onder meer Rattan Chadha (Mexx-oprichter), Joel Wyler (Granaria) en Leo Derksen (directeur van investeringsmaatschappij van de familie Dreesmann CommonWealth Investments). Ouwendijk is alleen nog verbonden als adviseur. 
 
Vorig jaar overleed oud-Secon directeur Frans Scholtes onverwacht aan een longvirus.