Siemens floreert in Iran

2 Connecties

Onderwerpen

Bonus Telecom
0 Bijdragen

Siemens beloofde vorig jaar geen nieuwe contracten in Iran af te sluiten, maar wat blijkt? Het bedrijf draait er fantastisch. Plus: het ministerie van Financiën loopt honderden miljoenen mis, en meer. Newswatch!

Hoewel de Duitse telecomgigant Siemens vorig jaar heeft beloofd geen nieuwe contracten af te sluiten met het regime in Iran, is er nog lang geen sprake van een vertrek uit het streng-islamitische land. Sterker nog: Siemens draait er als een gek. De opbrengst van bestaande contracten is in het afgelopen jaar flink gestegen. De Iraniërs mogen dan flink van de technologie profiteren en er misschien in de toekomst wel verkeerde bedoelingen mee kunnen hebben, volgens CEO Peter Loscher is uit het land vertrekken niet aan de orde: “Anders plegen we contractbreuk en moeten we forse schadevergoedingen betalen.”
Bron: Wall Street Journal

Ministerie Financiën loopt mogelijk miljoenen mis

Het Ministerie van Financiën dreigt voortaan jaarlijks enkele honderden miljoenen mis te lopen. Woningcorporaties zijn sinds 2008 verplicht om ook winstbelasting over hun sociale activiteiten te betalen, maar in een advies aan de Hoge Raad stelt advocaat-generaal Peter Wattel dat dat niet juist is – het zijn namelijk instellingen van algemeen nut. Als de Hoge Raad dat advies overneemt in een door de corporaties aangespannen zaak, kost dat de Staat zeker 200 miljoen euro per jaar.
Bron: FD

Voetbaltickets gestolen

Criminelen hebben een kleine duizend tickets gestolen voor de wedstrijd Manchester United-Manchester City, op 16 april op Wembley te spelen om een plaats in de finale van de roemruchte FA Cup. De kaartjes werden vlakbij het stadion van City onderschept in een busje van de Royal Mail, meldt de BBC.
Bron: BBC

'Bonussen zijn goed'

De levendige bonusdiscussie op FTM gaat nog even verder. Vandaag meldt FTM-oprichter Mark Koster zich. Zijn stelling: bonussen zijn een goede manier om meer welvaart te creëren. Een pleidooi voor hebzucht.
Bron: Follow The Money

Redactie
Redactie
Gevolgd door 620 leden