Sjoerd van Stokkum vertrekt bij Quote

  Sjoerd van Stokkum, hoofdredacteur van Quote, heeft gisteren zijn vertrek aangekondigd op de redactie van het zakenbijtertje. Na de lancering van de Quote 500 in het najaar stapt hij op.

  Follow The Money vernam het nieuws vanochtend uit de burelen van het magazine. Inmiddels heeft Van Stokkum het bericht via twitter bevestigd: "Om alle journalisten op mijn voicemail in een keer te antwoorden; Ja, aan het eind van het jaar (na lancering Q500 2011) ga ik weg bij Quote."

   

  Waarom, Sjoerd? Tevens via twitter: "Waarom? Na 4 jaar baasje bij mooiste (zaken)blad van NL is het tijd om het stokje bij Q door te geven en ga ik werken aan nieuwe plannen." Van Stokkum was telefonisch nog niet bereikbaar voor commentaar.

   

  Winstgevend

  Van Stokkum, een net niet afgestudeerde jurist, volgde in november 2007 Jort Kelder op bij het blad. Uitgever Luc van Os stelt in een reactie tegenover FTM: "Hij heeft Quote best veel gebracht. Hij durfde in het gat te springen dat Jort achterliet. Daarna zijn sales en oplage niet ingestort, integendeel zelfs."

   

  Verder wil Van Os niets over het vertrek zeggen. "Dat moet Sjoerd zelf maar doen." Van Os ontkent dat een mogelijke verkoop van het blad - uitgever Frank Kloppert zou het willen kopen, zo gaat het gerucht - met Van Stokkums vertrek te maken heeft. Het Amerikaanse Hearst, de aandeelhouder die Quote in handen krijgt van het Franse Hachette, heeft ' niet aangegeven'  van Quote af te willen. Van Os: "We zijn winstgevend, en dat kunnen niet alle bladen zeggen."

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 232 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren