De flits-overname van het Slotervaart Ziekenhuis door Loek Winter is voorlopig uitgesteld. Aysel Erbudak liet onmiddellijk beslag leggen op de aandelen.

  Het viel te voorspellen dat de strijdlustige Aysel Erbudak niet zonder slag of stoot de overname van het Slotervaart Ziekenhuis over haar kant zou laten gaan. Sterker nog, dat had zij al aangekondigd voor die plaatshad. En inderdaad: vrijwel onmiddellijk nadat bestuurder ad interim Charlotte Insinger besloot de verkoop door te laten gaan liet de advocaat van Erbudak beslag leggen op de aandelen van de BV's boven het ziekenhuis.

  Blunder Insinger

  Het is een enorme blunder van Insinger. 'Kon u dit nu niet voorzien?', leggen we haar voor - tevergeefs: de tijdelijk bestuurder reageert wederom niet. Dat is ook niet erg, want het antwoord is volstrekt helder: natuurlijk kon ze voorzien dat dit zou gebeuren. De Ondernemingskamer waarschuwde haar er woensdag nog voor: hou er in uw beslissing rekening mee dat een eventuele verkoop aangetast kan worden. Dat was niet voor niets. De kamer constateerde al eerder dat bestuurder Pim Schram van de BV's boven het Slotervaart als belanghebbende in Delta Onroerend Goed tijdens het sluiten van de deal een tegenstrijdig belang had. Twee dagen later werd hij daarom geschorst en beval de Ondernemingskamer een onderzoek naar wanbeleid binnen de twee bedrijven. Een gegeven waar koper Loek Winter, die zich tot nu toe de verbazing zelve toont over het gedoe rond die aandeelhouders van het Slotervaart, ook van op de hoogte bleek. De haast die Delta Onroerend Goed had bij de verkoop heeft Winter in ieder geval een deal opgeleverd met veel voordelen; wellicht ook al omdat twee van zijn eigen medewerkers sinds 2 oktober werkzaam zijn op de afdeling Financiën, Planning & Control van het Slotervaart. Daar produceerden ze de liquiditeitsbegroting die van invloed was op de prijs van het ziekenhuis en Insinger een indicatie gaven van hoe hoog de nood tot verkoop was. De hele reeks dubieuze omstandigheden kwam afgelopen maandag aan het licht toen de Ondernemingskamer tijdens een spoedzitting bijeenkwam om te bepalen of Insinger zelfstandig mocht beslissen over de eventuele verkoop van het ziekenhuis. Dat mocht ze, mits ze in haar overweging rekening zou houden met die omstandigheden: dat de acute noodzaak tot verkoop niet aangetoond was, dat Erbudak en haar kinderen als aandeelhouders al eerder buitenspel waren gezet en dat de verkoop dus 'aangetast' kon worden. Maandag was al duidelijk dat Erbudak niet van plan was het erbij te laten zitten. De rechter mag zich op korte termijn dus wederom buigen over de Slag om Slotervaart.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Eelke van Ark

  Gevolgd door 1104 leden

  Eelke vond vanuit de Achterhoek de weg naar Follow the Money. Ze heeft zich vastgebeten in het Nederlandse zorgstelsel.

  Volg Eelke van Ark
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De slag om het Slotervaart

  Het Slotervaartziekenhuis raakte begin 2013 de speelbal van ruzieënde aandeelhouders en staat daarmee symbool voor de meer du...

  Volg dossier