Slanke vrouw, vet salaris

3 Connecties

Onderwerpen

Onderzoek Salaris Vrouwen
0 Bijdragen

Slanke vrouwen verdienen meer geld dan dikke, maar bij mannen is het precies andersom. Hoe kan dat?

Slanke vrouwen worden met meer égards behandeld dan dikke. En dat heeft ook financiële gevolgen, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Florida onder 20.000 Duitse en Amerikaanse werknemers. Het is misschien wat wrang, maar ze hebben een beter salaris. 
 
De dunste vrouwen - zo'n 10 kilo lichter dan het gemiddelde - bleken $15.572 meer te verdienen dan vrouwen met een gemiddeld gewicht. Vrouwen die meer wogen dan het gemiddelde, verdienen juist $13.847 meer. 
 
Merkwaardig genoeg bleek voor mannen het omgekeerde te gelden. Dunne sprieten bleken $8.437 dollar minder te verdienen dan mannen met een gemiddeld gewicht. Het salaris blijkt bij mannen vrijwel recht evenredig te stijgen met het gewicht. Pas bij zeer dikke mannen knikt de salarislijn. 
 
Over de oorzaak van dat verschil is men het niet eens. In de reactie-velden van het Wall Street Journal wordt er volop gespeculeerd. Eentje: 'mannen die slank zijn werken niet meer, die hebben tijd om te rennen en leuke dingen te doen'. Ergo: een buik staat voor hard werken. Althans, bij mannen. 
 
Extra tragisch: uit ander onderzoek blijkt dat dikke vrouwen dubbel worden gepakt. Het leven is voor hen aanzienlijk duurder dan voor slanke vrouwen. En dat niet omdat ze meer eten.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 448 leden