Einde aan 'speed traps'

1 Connectie

Onderwerpen

Groot-Brittanniƫ

Slecht nieuws voor Nederlands Gatsometer: Britten verklaren oorlog.

Nederland telt slechts enkele bedrijven die wereldberoemd zijn. Een daarvan is niet alleen bekend, maar ook nog eens diep gehaat. Het is Gatsometer BV, fabrikant van aan snelheidsmeters gekoppelde camera's.

 

Gatsometer is een in 1958 opgericht famiiebedrijf en geniet in Groot-Britannië de dubieuze reputatie de ksa van incompetente gemeentebesturen te spekken door slinks opgestelde snelheidsmeters. De nieuwe Britse minister van financiën George Osborne wil daar een einde aan maken. Hij is van plan om de staatssubsidie die gemeentes ontvangen voor verbetering van de verkeersveiligheid te schrappen. In de praktijk gaat het grootste deel van dat geld naar de installatie van snelheidscamera's van onder meer Gatsometer.

 

Op dit moment verdient de nationale Britse staatskas 110 miljoen pond per jaar aan geconstateerde snelheidsovertredingen. Daar staat 100 miljoen pond aan subsidies tegenover. Osborne wil dat de gemeentes de camera's voortaan uit eigen kas betalen.

 

Volgens de Daily Mail telt Groot-Britannië met 4309 camera's iin 2007 de meeste camera's van Europa. Duitsland zou er 3000 hebben en Frankrijk nog geen 1000.

Redactie
Redactie
Gevolgd door 651 leden