SNS bood zwijggeld aan relatie Buck Groenhof

2 Connecties

Relaties

Buck Groenhof

Organisaties

SNS
3 Bijdragen

Volgens het Financieele Dagblad heeft SNS Reaal afgelopen zomer de door Buck Groenhof ingehuurde Hetty van de Laar meerdere malen geprobeerd af te kopen.

Hetty van de Laar, de vroegere medewerkster van de ernstig in opspraak geraakte 'puinruimer' Buck Groenhof en in het dagelijks leven vooral een organisator van gezellige netwerkevenementen, bezorgt de Utrechtse bankverzekeraar SNS Reaal een gedenkwaardige feestje. Van de Laar is er eens voor gaan zitten en heeft het Financieele Dagblad, waar ze eind 2012 ook al mee sprak, een interview gegund. En een dijk van een primeur. Volgens Van de Laar heeft SNS haar in 2012 in verband met een oplopend conflict over een Spaans vastgoedproject, meerdere malen 'zwijggeld' geboden. 
 
Van de Laar spreekt van in hoogte toenemende bedragen. Het openingsbod van SNS zou op 180 duizend euro hebben gelegen, het laatste bod lag op 316.022 euro. Volgens het Financieele Dagblad blijkt dit uit 'documenten en mails' die in het bezit zijn van de krant. 
Van de Laar weigerde het geld aan te nemen. 'Uit principe, maar ook uit verontwaardiging omdat de bank verlangde dat ik nooit meer iets over die drie bankiers mocht zeggen'. Van de Laar vond dat laatste in potentie een gevaar voor haar eigen mogelijke verdediging, wanneer het drietal tegen de lamp zou lopen.
 
Toen Van de Laar het 'zwijggeld' niet wenste te accepteren, betaalde SNS het door haar geclaimde achterstallige loon van 168 duizend euro niet uit. 'Chantage', noemt Van de Laar dat in FD.
 
 
Hetty van de Laar werd 'zwijggeld' geboden 
 
'Chanteurs'
Hetty van de Laar werd in 2011 door de inmiddels gearresteerde Buck Groenhof bij SNS ingehuurd om als 'mystery guest' op te treden om zo een goed beeld te krijgen van de situatie bij het Spaanse vastgoedproject La Cigüeña in het Zuid-Spaanse Lepe. Van de Laar kreeg een grotere rol en ging leiding geven aan de marketing/verkoop van de woningen in het complex. Volgens bronnen van FTM kreeg Van de Laar een marketingbudget ter beschikking gesteld, maar had ze geen succes. In 2011 kreeg Van de Laar van Groenhof te horen dat ze mocht vertrekken. Ze had nog 4 maanden te gaan, maar ze hoefde niet meer te komen. De resterende maanden kreeg ze uitbetaald. Van de Laar accepteerde niet dat haar contract werd beëindigd, zo meldden bronnen eerder aan FTM. 
Op dat moment verscheen de vriend van Van de Laar - Koen Demesmaeker, senior Vice-President precious metals refining bij het Belgische beursgenoteerde bedrijf Umicore - op het toneel, met de mededeling dat er ze een koper voor het project hadden gevonden. Eind 2011 kwam het paar via het bedrijf Effix met een anonieme koper die voor 1 euro het project wilde overnemen. SNS moest daarnaast de lopende kosten blijven financieren. Op dat aanbod, dat tegenover FTM als 'waanzinnig' en 'onredelijk' werd omschreven, ging de Raad van Bestuur van SNS Property Finance uiteindelijk niet in, waarna Van de Laar zich herhaaldelijk met beschuldigingen en aantijgingen tot de bank wendde en uiteindelijk aangifte deed tegen Groenhof. Die deed op zijn beurt in december 2012 weer aangifte tegen Van de Laar . Groenhofs advocaat Jerry Hoff omschreef Van de Laar en haar Belgische partner Koen Demesmaeker als 'chanteurs'. Van de Laar zou zich volgens Hoff door 'blinde wraak' hebben laten leiden.