SNS is bezig met 'bad bank' voor vastgoed

  De erfenis van Sjoerd van Keulen gaat SNS Reaal mogelijk niet overleven. Er wordt nu gewerkt aan een 'bad bank'.

  Hoe zou voormalig SNS Reaal topman Sjoerd van Keulen terugkijken op zijn erfenis nu zijn belangrijkste overname SNS Property Finance mogelijk in een 'bad bank' zal worden geplaatst? Dat deze mogelijkheid nu wordt onderzocht, meldt het Financieele Dagblad woensdagochtend. De problemen bij de vastgoeddochter zijn de laatste jaren zo groot geworden dat SNS Reaal moet vrezen voor zijn voortbestaan. Een erfenis waar je als voorzitter van het Holland Financial Center (HFC) en commissaris van ING mee voor de dag kunt komen.
  FD schrijft dat het oprichten van een 'bad bank' "allerminst eenvoudig" is. SNS moet immers investeerders vinden die bereid zijn het risico van de portefeuille die de omvang heeft van ongeveer 4,8 miljard euro, over te nemen. DNB heeft met SNS al aan de rafelige jasjes van de bankiers van ABN Amro, ING en Rabobank getrokken, maar daar staan de heren bepaald niet te springen om het 'Monster van Latenstein' (SNS Property Finance) een veilig heenkomen te bieden.

  De verzekeraars Reaal en Zwitserleven verkopen is een andere optie, maar ook die beidt, vanwege de ongewisse uitkomsten van het roerige woekerpolisverleden van beide organisaties en de beroerde vooruitzichten in de levensverzekeringsbusiness, weinig soelaas.

  Volgens het Financieele Dagblad onderzoekt SNS Reaal op dit moment met de hulp van de slimme zakenbankiers van Goldman Sachs naar mogelijkheden om voor het einde van 2013 848 miljoen euro aan staatssteun terug te betalen. Dat moet goed komen.


  Lees ook over SNS op FTM:

  Het Monster van Latenstein (een analyse van de monsterlijke overname van Property Finance)

  Moeizame zwarte cijfers voor SNS Reaal

  SNS-klanten de klos

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 209 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  SNS