SNS-klanten de klos

2 Connecties

Onderwerpen

Madoff

Organisaties

SNS
1 Reacties

Megafraudeur Bernard Madoff zit alweer 3 jaar in het gevang, maar over zijn nalatenschap wordt nog op alle fronten een juridische strijd gevoerd. SNS Bank wil nu een claim van 75 miljoen dollar verhalen op haar klanten.

Curator legt claim neer bij SNS
De voortvarende curator Irving Picard, die in zijn jacht op de verdwenen Madoff-miljarden al meer dan 550 miljoen dollar uitgaf aan advocaten en adviseurs, legde in februari bij SNS Bank en bewaarder SNS Global Security een claim neer van 75 miljoen dollar vanwege  “onjuiste betalingen” aan particuliere beleggers in Madoff-fondsen.

SNS legt claim neer bij particulieren
De SNS Bank – die vorig jaar inzake Madoff twee boetes kreeg van de AFM, wil de claim van 75 miljoen gaan doorberekenen aan de ogenschijnlijke ‘profiteurs’. Het Financieele Dagblad schrijft vandaag dat ze een brief in handen heeft die de SNS Bank onlangs verstuurde aan 300 particulieren die tussen 2003 en eind 2008 via de SNS Bank belegden in de Fairfield-fondsen - het voorportaal van Madoff’s beleggingspiramide. De SNS kondigt in de brief aan dat SNS de klanten mogelijk “zal aanspreken voor de bedragen die u gedurende de relevante periode via SNS van de Fondsen heeft ontvangen.”

 

Twee keer schade
Een woordvoerder van de stichting Claim SNS Bank/Bos & Partners, die de belangen behartigd van 100 particuliere beleggers, weerspreekt de cash flow: beleggers zouden niets verdiend hebben aan de Fairfield-beleggingen, omdat ze op advies van Bos & Partners herbelegd zijn in Aldarra, een ander Madoff-fonds. “Dat geld is verloren gegaan toen de fraude uitkwam. Als SNS het geld zou terughalen, lijden we twee keer schade,” aldus de woordvoerder in het FD. 


Kortom, de juridische strijd is nog lang net ten einde. Curator Picard is vooralsnog de grootste profiteur met een uurtarief van 850 dollar per uur. Volgens de New York Times harkte hij al ruim 5 miljoen dollar binnen.
 

Bron: FD

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 274 leden

Volg Redactie
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren