SNS puinruimer op vrije voeten

1 Connectie

Organisaties

SNS
0 Bijdragen

Buck Groenhof, oud-bestuurder van SNS Property Finance, is sinds afgelopen vrijdag vrijgelaten uit het voorarrest. Maar wel onder strenge voorwaarden.

Op 12 februari werd de 53-jarige ex-puinruimer van SNS gearresteerd op verdenking van oplichting, verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrift en deelname aan een criminele organisatie. Groenhof was als chief restructuring officer de baas van de puinruimdienst bij Property Finance, de noodlijdende vastgoedtak van SNS.

De rechtbank vindt dat de verdachte zijn rechtszaak thuis mag afwachten, maar wel onder strenge voorwaarden, zodat hij getuigen niet kan beïnvloeden. Zo mag Groenhof geen enkel contact hebben met zijn medeverdachten, personen die bij SNS werken of werkten en personen of instanties op Curaçao. Ook mag hij Nederland niet verlaten en moet hij zijn paspoort inleveren.

Groenhof zou samen met mensen die hij bij SNS had binnengehaald, de vastgoedtak hebben leeggezogen waardoor de ondergang van de bank-verzekeraar in een versneld tempo raakte. Op 1 februari werd SNS genationaliseerd.

Jerry Hoff, de advocaat van Groenhof, liet na de arrestatie van zijn cliënt destijds aan FTM weten dat hij verrast was. ‘Buck Groenhof verleent alle medewerking aan het onderzoek. Hij heeft niets te verbergen. Meer kan of wil ik niet zeggen. Simpelweg omdat ik niet meer weet.'

Advocaat Hoff zei eerder tegen FTM dat SNS al meerdere malen - vijf tot zes keer - een intern onderzoek naar Groenhof had gedaan, nadat er binnen SNS anonieme tips over Groenhof binnen waren gekomen. Die onderzoeken liepen volgens de advocaat telkens op niets uit.