George Soros eindelijk gelukkig in de liefde?

George Soros is voor de derde keer in zijn leven in het huwelijksbootje gestapt. Ditmaal met een 42 jaar jongere dame.

Het was afgelopen zaterdag dubbel feest in huize Soros. De Hongaars-Amerikaanse miljardair vierde namelijk zijn 82ste verjaardag alsmede zijn verloving met Tamiko Bolton in zijn zomerhuisje te New York. Bij het festijn was een kleine groep van vrienden en familie aanwezig. De bejaarde heer, die tot de acht rijkste Amerikanen behoort, heeft het aanzoek een paar weken geleden gedaan.

De investeerder, goed voor een vermogen van 22 miljard dollar, is een meester in de kapitalenhandel maar met vrouwen is hij altijd minder succesvol geweest. Hij is twee keer eerder getrouwd geweest en hij heeft vijf kinderen op de aardbol rondlopen. Vorig jaar nog werd hij aangeklaagd door een ex-vrienden, die toen 28 jaar jong was.

De nog lopende rechtszaak gaat uiteraard over geld. Volgens de Braziliaanse actrice had Soros haar een appartement van 1,2 miljoen pond beloofd. Maar toen de tortelduifjes in bed lagen, deelde hij haar op botte wijze mede dat hij de residentie toch aan een andere dame zou schenken.

Toen is er een ruzie ontstaan waarbij de bejaarde man zijn piepjonge vriendin zou hebben geslagen. Ook zou hij haar hebben proberen te laten stikken. Althans, dat is het verhaal van Adriana Ferreyr. Mevrouw Ferreyr eist 31 miljoen pond omdat ze getraumatiseerd is. De advocaat van de miljardair voert aan dat de aanklacht duidelijk een poging is om geld binnen te halen via valse beschuldigingen. De twee waren overigens niet getrouwd.

Nu hoopt George Soros in de laatste dagen van zijn leven dus alsnog een vredig liefdesleven te kunnen belijden. Er is in zijn schema in ieder geval meer tijd vrijgekomen voor de liefde. Sinds vorige zomer is de hedge funds-goeroe namelijk gestopt met zijn werkzaamheden.

Soros zei dat strengere Amerikaanse regelgeving daar aan heeft bijgedragen. Het enige wat hij nu nog doet is het familiekapitaal beheren. Ironisch genoeg is Goerge Soros echter een supporter van de Democraat Obama, die strengere regels voor Wall Street wil installeren, en niet voor de economisch-liberale Republikeinen.

Een week geleden werd bekend dat de miljardair 2 miljoen dollar belooft te doneren aan instanties die de herverkiezingswinst van Obama steunen. Verder staat Soros bekend als een filantroop die veel geld geeft aan organisaties die strijden voor mensenrechten. 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Ruben Munsterman
Ruben Munsterman heeft als fanatiek aanhanger van de zesjescultuur tijdens zijn studie journalistiek meer The Wall Street Jou...