Soros hoort er eindelijk bij

2 Connecties

Relaties

Rijk Forbes
0 Bijdragen

Investeerder George Soros behoort met zijn 81 jaar eindelijk tot de top 10 van rijkste Amerikanen volgens de lijst van Forbes.

Het vermogen van de belegger is met $7,8 miljard gegroeid tot een totaal van $22 miljard. Deze winst heeft hij vooral te danken aan zijn investeringen in goud en andere effecten die gerelateerd zijn aan het edelmetaal. In het voorjaar maakte Soros zijn investeringen liquide waardoor hij geen last heeft gehad van de Europese schuldencrisis.

Afgelopen zomer heeft Soros zijn hedge fonds gesloten om  zich meer te kunnen focussen op het beheren van zijn eigen vermogen en dat van zijn familie. Forbes zegt dat hedge fondsen nogal geheim zijn over hun praktijken. Nu de bejaarde belegger zijn fonds heeft gesloten, heeft hij meer informatie gedeeld met het tijdschrift. Forbes kon daarom een betere schatting maken van zijn vermogen waardoor hij nu op lucky number seven terecht komt. Mooi getal. 

80 plussers 
Soros is niet de enige uit de top tien die de leeftijd van 80 is gepasseerd. Warren Buffett is net als Soros in dezelfde maand (augustus) 81 geworden. Daarnaast hebben de oudere heren gemeen dat ze beiden rijk zijn geworden met beleggen en vele miljarden aan charitatieve doeleinden hebben besteed. Ook hebben ze allebei een uitgesproken voorkeur voor democratische opvattingen. Nog eentje dan: ze hebben allebei grijs haar. Toch zijn ze niet identiek: Buffett heeft $17 miljard meer vermogen.