Staatsbank ABN Amro gaat actiever zakenbankieren

6 Connecties

Relaties

RBS Overname Splitsen Zakenbank

Personen

Joop Wijn

Organisaties

ABN Amro
0 Bijdragen

Splitsen ho maar. Staatsbank ABN Amro gaat actiever zakenbankieren en koopt een klein deel van de zakenbank weer terug van RBS

ABN Amro bestuurslid Joop Wijn ziet zijn koninkrijkje groeien. Wijn - voormalig politicus en daarvoor een niet al te talentvolle investmentmanager bij ABN Amro Participaties - mocht woensdagavond namens de bank de overname van een deel van RBS Nederland bekend maken.

Met de deal komt een klein deel van de vroegere zakenbank van ABN Amro weer in handen van het in 2007 uiteen getrokken bankbedrijf. 70 mensen, die vijf jaar eerder nog groen/geel getooid door het leven gingen, mogen dezelfde clubkleuren weer gaan vertegenwoordigen. Ditmaal in dienst van de belastingbetaler. Of dat team daar ook blij mee moet zijn is een tweede, het lijkt er niet beter op te kunnen gaan verdienen. Volgens het FD - dat een anonieme bron raadpleegde - zullen de senioren die tot 350 duizend euro aan vast salaris mee naar huis nemen, flink minder gaan verdienen. Wijn, bij ABN Amro verantwoordelijk voor de zakelijke dienstverlening, is er uiterst content mee.

'Door deze transactie kunnen we onze klanten nog beter bedienen op strategisch niveau. Het verstevigt onze positie in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.'

 

Een hele Joop

 

Splitsen
De bekendmaking van de uitbreiding van de zakenbank van ABN Amro komt op een bijzonder moment: een dag nadat Minister van Financiën Jan Kees de Jager - de beheerder van de staatsbank - aangaf niets te zien in het splitsen van banken.
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een strikte scheiding aanbrengen tussen ‘nutsbank’ en ‘zakenbank’ om zo besmettingsgevaar tussen het klanten- en zakendeel zoals dat tijdens de kredietcrisis plaatsvond, te voorkomen.

In een interview in FD gaf Wijn aan dat hij zich goed bewust is van de publieke opinie. De zakenbankactiviteiten van ABN Amro staan volgens hem geheel in dienst van het Nederlandse bedrijfsleven.