Stedekroon haalt zonder kleerscheuren het nieuwe jaar

2 Connecties

Relaties

Vermogensbeheer

Organisaties

Wilgenhaege
0 Bijdragen

Jerry Langelaar meldt aan FTM dat zijn vastgoedfonds Stedekroon pakjesavond zonder problemen heeft overleefd.

Het is een spannende tijd voor vermogensbeheerder Wilgenhaege. Het vastgoedfonds van het imperium uit Hoofddorp, Stedekroon, gaat op aandringen van de AFM vanaf 1 januari haar structuur veranderen. Om die reden stonden participanten voor 5 december voor de keuze: uittreden met verlies, aandelen behouden, of aandelen omzetten in risicovolle obligaties.

De voorspelling van Langelaar was dat meer dan 90 procent zou aanblijven. “Deze verwachting is uiteindelijk waarheid geworden. De precieze cijfers heb ik niet voor me liggen maar het overgrote merendeel is gebleven. Enkelen zijn uitgestapt, maar dat zijn dan vooral de beleggers die al een zeer geringe inleg hadden”, aldus Mister Wilgenhaege himself.  

De structuurwijziging tijdens de jaarwisseling houdt in dat Stedekroon van open-end naar closed-end moet. Daardoor mag het vastgoedfonds geen nieuwe aandelen meer uitgeven. De waarde wordt dan volledig bepaald door vraag en aanbod. Gezien de huidige geringe vraag op de vastgoedmarkt is het niet geheel onwaarschijnlijk dat de prijs van de aandelen na 1 januari een duik kan gaan maken. Daarnaast valt in het jaarverslag 2010 van Wilgenheage te lezen dat 54,7 procent van de huurcontracten in de komende drie jaar af afloopt.

“De beleggers in Stedekroon hebben vertrouwen. We hebben een goede liquiditeitspositie en hoge bezettingsgraden”, reageert Langelaar. De blonde belegger stuurt een mail met daar de prestaties van zijn fonds in vergelijking met de rest in de branche. (zie onderaan het bericht).

Zijn de deelnemers in Stedekroon nu gerustgesteld? “Toen net bekend werd dat we een andere vorm moesten aannemen waren er veel vragen. Zoiets is natuurlijk een ingewikkeld verhaal. We hadden speciaal mensen ingehuurd om al die vragen te beantwoorden. De laatste tijd is het echter rustig. Iedereen is tevreden”, zegt Langelaar. 

 

 

Total returns 31 mei 2007 tot en met 31 oktober 2011:
 
 
Vastned Retail
-25,64%
Nieuwe Steen
-25,74%
Corio
-28,06%
Propertunity NL
-29,27%
Stedekroon
-37,98%
Vastned Offices
-38,68%
Parvest Real Estate Securities Europe
-52,20%
ASR Europa Vastgoed fonds
-52,27%
Kempen Best Selection European Property Fund
-62,01%
Vastgoed Fundament Fonds
-65,45%
Homburg
-97,61%
 
 
Bron: Bloomberg