RBS-topman ziet af van bonus

1 Connectie

Onderwerpen

Bonus
0 Reacties

De man van £1 miljoen geeft op: weg RBS-bonus. Verder: Monti is de nieuwe Thatcher, Sarkozy verhoogt de belastingen en Van Houten zet stempel op Philips. Plus: rock & roll-icoon Gibson verdacht van oerwoud-kap.

 De man van 21,2 procent

President Sarkozy neemt drastische stappen. Zondag was hij op alle Franse tv zenders te zien en te horen met een Boodschap. Economische hervormingen om banen te creëren en de concurrentiekracht van de Franse economie te vergroten. Een van de middelen: belastingverhogingen, waaronder de BTW, die omhoog gaat van 19,4 procent naar 21,2 procent. Middels deze verhoging, een zogenoemde sociale belasting waarbij de sociale lasten voor werkgevers worden verlaagd, betaalt de consument. 
De plotselinge daadkracht van de president moet worden gezien in het licht van de verkiezingen. Uit opiniepeilingen blijkt dat de bevolking de socialistische kandidaat  François Hollande het meest geschikt acht. 
 
 
De Feds vs Rock 'n' Roll
Tijd voor wat monday morning blues. De Gibson elektrische gitaar is een icoon van de Rock & Roll. Zonder de Les Paul geen Jimmy Page, Chuck Berry, of Jan Akkerman. De Amerikaanse gitaarfabrikant (met een fabriek in Nashville) bouwt 680 elektrische gitaren per dag. De Les Paul en Flying V zijn de bekendste modellen. Ze zijn beroemd om hun kwaliteit: het beste mahonie- en ebbenhout. En daar wringt de schoen: de Amerikaanse overheid verdenkt het bedrijf van illegale kap van tropisch regenwoud. 
Business Week maakte een reconstructie van een inval en de gevolgen die dat heeft voor het bedrijf. Dat nu zelfs experimenteert met synthetische composiet-materialen.
 
 

Les Paul

 
A whole lotta love… Led Zeppelin's Jimmy Page en zijn Gibson Les Paul
 
 
 
'Monti is nieuwe Thatcher'
Sinds Mario Monti het roer van Sylvio Berlusconi over nam is het opmerkelijk rustig geweest in Italië. Daar komt nu een eind aan, lijkt het. Op 1 februari is er een grote staking. De liberaliseringswetgeving van Monti roept verzet op onder taxichauffeurs, truckers, spoorwegarbeiders, apothekers en advocaten. Monti wil de 'verborgen belasting' die ontstaat door afgeschermde markten afschaffen en meer concurrentie. Het barst in Italië van de verboden en bepalingen die dergelijke beroepen beschermen. Dat kost de Italianen miljarden. Een opiniepeiling van Corriere della Sera liet zien dat de steun daarvoor groot is. The Economist vergelijkt Monti's maatregelen met die van voormalige Britse premier Margareth Thatcher. Uit een studie zou blijken dat de liberalisering het Italiaanse BBP op termijn met 11 procent omhoog krikt. 
 
 
RBS-ceo bezwijkt onder druk: bonus £1 miljoen kwijt
Stephen Hester is bang om een paria te worden. Volgens The Telegraph zou hij zelfs hebben overwogen om af treden naar aanleiding van de verontwaardiging over zijn salaris. De bank is voor meer dan 80 procent in handen van de Britse staat. 
Bron: Telegraph 
 
Klik voor vergroting. Wat kun je kopen voor Hesters bonus van £963 duizend?
 
 
Verlies Philips groter dan verwacht
Topman Frans van Houten neemt zijn verlies. OVer 2011 was het  €1,29 miljard. Het jaar ervoor boekte de gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands nog een winst van €1,4 mijard. Vooral de cash cows licht en medical presteerden slechter dan verwacht. Van Houten gaf eerder dit jaar al een winstwaarschuwing. Philips snijdt dit jaar verder in het personeelsbestand. Er zullen 4500 banen verdwijnen. Nu telt het bedrijf nog 12.580 werknemers.
 Bron: Telegraaf 
 
 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 316 leden