‘Stijgende olieprijs nog geen gevaar’

3 Connecties

De stijgende olieprijs is te overzien, Ieren emigreren, miljardairs beleggen minder in banken en bij Kroymans is niet duidelijk waar de auto’s uit de boedel zijn. Dit is newswatch donderdag 24 februari.

Ierse emigratiegolf door economische crisis

 

In het midden van de negentiende eeuw vluchten Ieren het land uit vanwege een tergende hongerklop, vooral naar Amerika, en nu gebeurt het weer. De economische malaise is zo ernstig dat de emigratie-cijfers exploderen. De verwachting is dat de komende twee jaar honderd duizenden Ieren hun land zullen verlaten en in Engeland, Amerika en Australië hun heil zoeken, aangezien de Keltische tijger een ziek beestje is geworden.

 

Bron: The Wall Street Journal

 

Boedel van Kroymans chaos

 

Twee jaar na het faillissement van de Hilversumse autodealer Kroymans zijn de curatoren er nog steeds niet achter hoe de geldstromen binnen het bedrijf precies liepen. Internationale naspeuringen naar het verdwenen wagenpark leidden tot grote vraagtekens. Uit een nieuw faillissementsverslag blijkt dat er soms nauwelijks is na te gaan wie er eigenaar is van de luxe-boldides en wie er verantwoordelijk is voor afbetalingsregelingen.

 

Bron: FD

 

Goldman Sachs sust olierun.

 

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gelooft niet dat de politieke turbulenties in Libië en andere landen, tot een grote beschadiging van de olieproductie zal leiden. De zakenbank is dan ook bescheiden in de verwachtingen over stijgende olieprijzen.’De geschiedenis heeft ons geleerd dat de olieproductie voldoende kan blijven renderen ondanks politieke onrust.’

 

Bron: De Financieele Telegraaf

 

Miljardair-beleggers stappen uit grote banken

 

Wat doen de beste beleggers ter wereld? Ze stoppen minder geld in financials. Dit blijkt uit de documenten die ze deponeerden. In het vierde kwartaal bouwden negennullenmannen Warren Buffett en John Paulson belangen af in Bank of America. Ander trendbreukje: farmaceuticals zijn in trek bij de rijken der aarde. Stukjes Genzyme, Bristoll Meyers Squibb en Abbott werden massaal aangekocht.

 

Bron:Forbes

 

I-pad 2 heeft wel een camera

 

Alcatel Lucent baas Ben Verwaayen voorspelde het recent. Video’s worden de nieuwe informatiedragers op internet. De I-pad 2, de opvolger van het magische kastje van Apple, zal worden uitgerust met een camera en betere videoplayer waardoor de kwaliteit bij het afspelen wordt verbeterd. De toegang tot bewegend beeld zal wel eens het nieuwe onderscheidend kunnen in de businessmodellen van de telecom en pc-industrie.

 

Bron: Gadzetzone

 

 

 

?