Stilstaand geld verdienen

Stenenschuivers staan stil en ontdekken dat in de parkeerstand ook geld verdiend kan worden: met parkeerplaatsen

Nu vastgoedbeleggers klem zitten en oude verdienmodellen de prullenbak in kunnen wordt er door de heren naarstig gezocht naar alternatieven. In dat kader wordt er wat lacherig gedaan over parkeergarages en pleintjes waar u uw glimmend stukje blik tijdelijk kunt stallen tegen woekerprijzen.

De aandelenmarkten kabbelen rustig verder omhoog bij gebrek aan baanbrekend nieuws, dus wij kabbelen lekker mee, ook al worden sommige problemen naar ons idee wat onderschat. Wat opvalt is dat sommige stenenschuivers hun aandacht verleggen naar ordinaire parkeerplaatsen aan de rand van sommige centra. Het zijn de eerste stapjes van een nieuwe verkenningstocht zo lijkt het.

Maar helemaal idioot is die gedachte natuurlijk niet. Europa wil namelijk met geweld de auto uit de steden gaan verbannen. Tegen 2030 moet zelfs de helft van alle benzine- en dieselauto’s de stad uitgegooid zijn. Sterker nog, in 2050 komt u de stad geen eens meer in met uw matzwarte hybride Porsche Cayenne. Het moet toch niet gekker worden. 

 
Hersenspoelen
De Europese Commissie is van plan u te hersenspoelen op het gebied van passagiersvervoer. Het is maar even dat u dit nu alvast weet en vooral noteert. De heren willen zelfs dat er “een fundamentele verandering” moet worden gerealiseerd bij het grote publiek op het gebied van transport in de breedste zin van het woord.

Doelstelling is om de totale CO2-uitstoot met meer dan 60 procent te verlagen de komende 40 jaar. Maar dat is niet het enige. Ook wil men het aantal verkeersslachtoffers bijna naar het vriespunt laten dalen. Er komt tevens een einde aan het gesubsidieerde spotgoedkope vliegverkeer naar diverse Zuid-Europese steden. De hogesnelheidstrein is de toekomst.

Of het allemaal zo ver komt valt nog te bezien. Er kleven natuurlijk veel voor- en nadelen aan en sommige lobbyclubjes staan nu al op hun achterste benen. Maar helder is wel dat er een verandering in de lucht hangt en stenenschuivers kijken graag ver vooruit zoals u weet. Chipshol Forward is daar natuurlijk een aardig voorbeeldje van. Dus het idee om steden te corneren met luxe parkeerplaatsen is zo gek nog niet. Zeker niet als je de eerste bent en het gras nog groen is. Een lange zure adem is daarbij wel gewenst. Vraagt u dat maar aan meneer Jan Poot.Jan Dwarshuis is columnist bij ©OLUMBEURS en Follow the Money: Op het moment van schrijven heeft hij geen positie in bovengenoemde fondsen.

Uw reactie is welkom via Dwarshuis@Columbeurs.nl