Strauss-Kahn gearresteerd in New York

6 Connecties
0 Bijdragen

De Griekse crisis krijgt een bizarre wending met de arrestatie van de IMF-baas in verband met een mogelijke verkrachting.

Het Griekse drama krijgt een bizarre wending. De baas van het Internationale Monetaire Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, werd zaterdagmiddag in New York vlak voor het opstijgen door detectives van de Port Authority of New York and New Jersey uit de eerste klas sectie van een Air France vlucht getrokken en aangehouden voor ondervraging in verband met een mogelijke seksuele aanranding.

 

 

Spiernaakt
De New York Police Department (NYPD) heeft de IMF-baas vervolgens gearresteerd. "On charges of criminal sexual act, attempted rape, and an unlawful imprisonment in connection with a sexual assault on a 32-year chambermaid in the luxury suite of a Midtown Manhattan hotel yesterday”, aldus de woordvoerder van de NYPD.

Het aanrandingsincident zou in een hotel in Midtown Manhattan hebben plaatsgevonden. De New York Times noemt het Sofitel Hotel (onderdeel van de gelijknamige Franse hotelketen: "luxury with a French flair") op 45 West 44th street waar Strauss-Kahn een 32-jarig kamermeisje gepoogd heeft te verkrachten en daarbij tijdelijk van haar vrijheid beroofde. De IMF-baas huurde voor 3 duizend dollar per nacht een suite in het hotel. Toen het kamermeisje bezig was de suitte te reinigen, etaleerde Strauss-Kahn zijn Franse flair. De IMF-topman kwam volgens de politiewoordvoerder spiernaakt uit de badkamer gelopen, deed de deur van de suite op slot, greep het kamermeisje en sleurde haar op het bed.

 

Tatort: Hotel Sofitel in New York met wapperende Amerikaanse en Franse vlag

 

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de Fransman in opspraak komt vanwege zijn ontwikkelde libido. In 2008 werd zijn reputatie enigszins bevlekt toen bekend werd dat hij een affaire onderhield met een Hongaarse econome die voor hem werkte. Later moest hij diep door het stof en bood hij publiekelijk zijn excuses aan de medewerkers van de bank en zijn eigen vrouw.

Strauss-Kahn, voormalig Frans minister van Economische Zaken en de meest waarschijnlijke kandidaat om volgens jaar het Franse presidentschap van Sarkozy over te te nemen, zal vandaag, na een overnachting op het het hoofdbureau van de NYPD officieel worden aangeklaagd.
In de agenda van Strauss-Kahn staan vergaderingen in Brussel met de Europese ministers van Financiën (waaronder onze eigen Jan Kees) om de Griekse crisis te bespreken en de steun van Europa aan Griekenland van 110 miljard euro die het failliete land vorig jaar al kreeg, verder uit te breiden. De vraag is nu of de bail-out voor Strauss-Kahn nog op tijd komt om hem nog een rol van betekenis te geven.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden