‘Supermario mag Italië redden’

6 Connecties

Rick Perry kan niet tellen. Italiaans president Napolitano dobbelt met Monti, klimaatsceptici hebben een argument minder en Barroso doet een Monnetje: meer Europa.

Een, twee…euh… drie Perry

Amerikaanse presidentskandidaten die blunderen over geografie zijn dolkomisch, presidentskandidaten die stamelen over economische kwesties zijn tragisch,  presidentskandidaten die hun eigen partijprogramma niet meer kennen zijn levensgevaarlijk. Rick Perry, de Texaanse Republikein die Obama uit het Witte Huis wil jagen, wil drie ministeries opheffen. Euh, maar wat was die derde ook weer?

Bron: NRC

 

Supermario opvolger Bunga Bunga Berlusconi?

Hoe reageren de markten op de mogelijke benoeming van Mario Monti tot opvolger van Sylvio Berlusconi? De rentes op de Italiaanse staatsobligaties stegen tot Griekse hoogten gisteren, wat de vrees inhield dat niet zozeer de door velen gehate premier de oorzaak het voor het slechte beursweer was, maar stand van het land. De oud eurocommissaris van interne markten is door president Napolitano, zelf een oud-communist, benoemd tot senator voor het leven, een mogelijke opmaat tot meer.

Bron: NOS

 

Life After Football, miljonair fair voor voetballers.

De crisis hakt erin, maar niet echt op meest decadente proli-beurs van Nederland: de gisteravond geopende Life After Football fair. Regi Blinker zei dat er weinig te merken was van geldzorgen onder de oud-beroepsspelers, meldde hij aan Follow The Money.

Bron: LAF


Wat is het warm!

De klimaatsceptici hebben weer een argument minder. Als we zo doorgaan met de CO2 uitstaat zal de temperatuur op de globe met 3,5 procent toenemen in 2035. Het internationale energieagentschap presenteerde gisteren nieuwe alarmcijfers: 2010 was met een stijging van 5 procent CO2 uitstoot een recordjaar. Bij een huidige stijging zal er in 2035 360 gigaton CO2 extra de lucht in worden geblazen, 20 procent meer dan nu, wat gelijkstaat aan 3,5 graden meer hitte.

Bron: Standaard

 

Barroso wil nog meer Europa

Wat doe je als Europa in een monetaire burgeroorlog dreigt te ontraaden? Dan roep je op tot meer eenheid en samenwerking. Project Europa, dat nu meer dan zestig jaar bestaat, staat aan de vooravond van een belangrijke beslissingen. Manuel Barroso, EU-voorzitter, heeft in Berlijn opgroepen om de instituten te versterken. Verschil met vroeger. Toen was het net oorlog geweest en iedereen arm, nu is iedereen relatief rijk en heeft niemand zin om te vechten voor een ander.

Bron: AP

 

SNS doorstaat de crisis met klein klapje terug

 

Het NOS nieuws in 60 seconden:


Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden