T.R.U.M.P. wat is dat waard?

1 Connectie

Relaties

Forbes
0 Bijdragen

Donald Trump bezit een behoorlijk vermogen. Daarnaast kent iedereen hem. En dat is ook wat waard. Ongeveer 3 miljard dollar, zo beweert hij in zijn boek.

Binnenkort komt Time to Get Tough uit. In dit schrijfsel doet Oom Donald iets wat politieke analisten niet hadden voorzien: hij klapt uit de school over zijn financiële positie. En die is niet misselijk. In totaal schatten de rekenmeesters van Trump hun baas op een waarde van 7 miljard dollar. 

Forbes berekende het vermogen van de Amerikaanse patriot op 2,9 miljard dollar. Het zakenmagazine zit er volgens de heer Trump zelf dus vier miljard dollar naast. Het verschil zit vooral in de brand value van drie miljard – die Forbes op slechts 200 miljoen dollar waardeert. “Jullie zijn belachelijk”, reageerde Trump op de onderwaardering, aldus Forbes.

De vastgoedmagnaat heeft zijn merkwaarde gelukkig goed uit laten rekenen door Predictic – een “zeer gerespecteerd merkwaarderingsbureau”, zo staat er in zijn boek. De enorme good will in de naam van Mister Trump is gebaseerd op de "the financial impact of intangibles such as brand, strategy execution, innovation and post-merger integration.

Het valt met zo’n merkwaarde in ieder geval te begrijpen dat de zakenman overal zijn naam op plakt.