‘Te veel optimisme nekt IMF’

  Een te roze bril ontnam het IMF een goed zicht op de komst van de economische storm van 2008, de beurs waardeert een zwartgallige brief van de Nokia-CEO en meer in Newswatch van donderdag 10 februari

  Jaguar-klantentest 

  Art-director Durk Hattink heeft een groene Jaquar en daarmee rijdt hij naar klanten. Hij wéét dat de kantoorklerkjes die hij bezoekt daar soms van opkijken, maar hij trekt zich niks aan van jaloerse blikken.‘Als een opdrachtgever mij vanwege deze auto niet inhuurt passen wij niet bij elkaar. Deze auto staat voor vrijheid.’ Het culturele snobisme heeft wel één nadeeltje. Een TomTom past niet in de Britse wagen. ‘Ik gebruik mijn iPhone, die ligt in de asbak.’

   

  Bron: FD

  ?

  Optimisme-crisis bij IMF

  Als het altijd goed lijkt te gaan, dan kan het óók mis gaan. Dat is een beetje de tragische les die het IMF moet trekken uit de houding die het had ten opzichte van de recente economische crisis. De monetaire denktank moet zijn intellectuele voelsprieten beter uitsteken om te voorkomen dat het IMF wéér wordt overvallen door een plotselinge financiële rampspoed. Dat stelt een onafhankelijke evaluatiecommissie van het fonds in een rapport over het beleid in de jaren voor de financiële crisis. Volgens de commissie heerste binnen het IMF tot en met 2007 de overtuiging dat een financiële Apocalyps in de rijke landen onwaarschijnlijk was.

  ?

  Bron: De Financieele Telegraaf

   

  Nokia’s zelfmoordbrief gewaardeerd

  De omzet cijfers van Nokia waren best bemoedigend, en toch meende de nieuwe ceo Stephen Etop dat het bedrijf zich begeeft in een fase die vergelijken is met het laatste tochtje van de Titanic. De langste corporate zelfmoordbrief uit de geschiedenis lekte gisteren uit. Etop noemde Nokia in een interne mail aan de medewerkers een ‘brandend platform’ en beurde zijn personeel op door hun te vertellen dat de door hun ontwikkelde producten niet in de buurt komen van de I-phone. De koers pluste niettemin, wat aangeeft dat de beleggers liever de waarheid horen dan worden gedrogeerd met valse sprookjes.

   

  Bron: The Guardian 

   

  FTM voor het hekje

  Columnist en belegger Michael Kraland eist in een kort geding dat Dagblad De Pers en Follow The Money een artikel rectificeren waarin kennelijke onjuistheden staan. Grootste grief is de suggestie dat hij ‘spijt’ zou hebben gehad van zijn aanprijzingen in een fonds dat indirect belegde in Madoff. De zaak start om 13.30 uur aan de Amsterdamse Parnassus-weg. We melden het maar even, voor u het elders leest.

   

  Bron: 925

   

  Continentale kapitalisme het sterkste?

  De geruchten zijn zo sterk dat de aandelenhandel gisteren even werd stilgelegd. De Duitse beurs zou een bod willen doen op The New York Stock Exchange. De ‘citadel van het Amerikaanse kapitalisme’ staat op het punt om ingelijfd te worden door the germans en daarmee verdwijnt de hegemonie van de Amerikaanse beursmentaliteit voorgoed, menen de yanks, vooral omdat regelgeving mogelijk anders wordt. De reacties op Wall Street zijn hier en daar al een tikje aangeslagen: ‘New York is niet langer het financiële centrum’.

   

  Bron: Wall Street Journal

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 258 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren