De bestuursruzie rond het Slotervaartziekenhuis leek even met een sisser af te lopen, maar non-actief directeur Aysel Erbudak opent alsnog het front.

  Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak, die eind februari door haar medebestuurders en commissarissen van het Slotervaart op een zijspoor werd gemanoeuvreerd, zegt tegen FTM dat zij uit is op het installeren van een onafhankelijk bestuur, en: 'daarbij worden dan ook de aandelen geparkeerd.' Daarmee lijkt de strijd tussen beide partijen weer geopend. De bestuursruzie tussen Erbudak en de commissarissen en mede-bestuurders van het Slotervaart, gesteund door de nabestaanden van haar overleden zakenpartner Jan Schram, liep hoog op ondanks de juridisch sterke positie van de directrice. Toen half maart bleek dat vastgoedbedrijf Delta Onroerend Goed van de familie Schram voor 5 miljoen euro nieuwe aandelen in het ziekenhuis had verworven - en daarmee het belang van Erbudak totaal verwaterde - liet de oud-beschermelinge van Jan Schram haar tanden zien en spande een kort geding aan tegen zijn erven. Ze stelde de zaak uit toen de familie Schram beloofde haar eisen in te willigen. Maar, zo meldt Medisch Contact, het geduld van Erbudak is op. 'Met deze mensen valt niet tot een overeenkomst te komen. De zaak is nu rijp voor de Ondernemerskamer.' Erbudak werd geschorst nadat zij een contract voor te leveren zorg in 2013 met Achmea verspeelde door te hard in te zetten en volgens voorzitter Theo Dekker van haar RvT 'te solistisch' te hebben gehandeld. Inmiddels heeft het ziekenhuis met Achmea alsnog een deal gesloten. De Ondernemingskamer zal zich richten op Jeemer BV en dochter Meromi BV, tot voor kort volledig eigenaar van Slotervaart. Jeemer was de BV die Schram en Erbudak samen startten om de bedrijven van Erbudak en het in 2006 overgenomen Slotervaartziekenhuis in onder te brengen. Jan Schram hield 51 procent van de aandelen in die BV, maar volgens de statuten had Erbudak bij zijn overlijden het recht om een meerderheidsbelang te verwerven. Erbudak wil dat de zaak zo snel mogelijk voorkomt. 'Desnoods vragen we een spoedprocedure aan'.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Eelke van Ark

  Gevolgd door 1105 leden

  Eelke vond vanuit de Achterhoek de weg naar Follow the Money. Ze heeft zich vastgebeten in het Nederlandse zorgstelsel.

  Volg Eelke van Ark
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De slag om het Slotervaart

  Het Slotervaartziekenhuis raakte begin 2013 de speelbal van ruzieënde aandeelhouders en staat daarmee symbool voor de meer du...

  Volg dossier