Mail & win: The Big Short

  De film The Big Short, gebaseerd op het boek van Michael Lewis, won dit jaar de Oscar in de categorie Best Adapted Screenplay. De film gaat over de financiële crisis. Maak nu kans op de blu-ray, dvd of het boek van The Big Short.

  The Big Short (vijf Oscarnominaties) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis en vertelt over de financiële crisis in de Verenigde Staten in de periode 2007-2012. Als gevolg van de stagnerende huizenmarkt en de uiteengespatte kredietenzeepbel stortte toen de hele wereldeconomie in. De film toont de crisis door de ogen van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien.

  De excentrieke buitenstaanders bedenken ieder voor zich dat ze tegen de ogenschijnlijk stabiele huizenmarkt moeten bieden om te kunnen profiteren van de naderende kredietcrisis. Hun riskante investeringen brengen hen rechtstreeks naar de duistere kant van het moderne bankwezen. 

  Geregisseerd door Adam McKay130 minuten. Met Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling en Brad Pitt.


  Steve Carell, acteur The Big Short

  "Het zijn gokkers die rijk worden nadat miljoenen mensen hun huizen en hun banen verliezen"

  Het thema van het boek en de film sluit natuurlijk enorm aan bij Follow the Money. Omdat The Big Short op een duidelijke en onderhoudende manier inzicht geeft in een belangrijk thema en misstand, brengen wij dit verhaal graag onder de aandacht van onze lezers. Eerder dit jaar was Eric Smit te gast bij Van Liempt Live op RTLZ om de film en het boek te bespreken, samen met René Mioch en Theo Kocken. Bekijk hier het item.

  Mail & win

  Maak kans op het boek, de dvd of de blu-ray van The Big Short. Stuur je naam + adresgegevens en je voorkeur voor boek/dvd/blu-ray naar lid@ftm.nl o.v.v. The Big Short. 

  De actie liep t/m 31 mei 2016 en de winnaars hebben het boek, de dvd of de blu-ray thuis gestuurd gekregen. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door Universal Pictures en Uitgeverij Van Gennep.

  Trailer van The Big Short

  'Follow the Money volgt de financiële sector gedreven, deskundig en goed onderbouwd'

  Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: onderzoek doen naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee schade aanrichten aan grote groepen in de samenleving. Ons wapen: radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.

  Diepgravende financieel-economische onderzoeksjournalistiek kost veel tijd en geld. Daar kun je ons bij helpen door Follow the Money te steunen en lid te worden.

  Word lid

  >> Sluit je aan bij Follow the Money en word lid

  Voor €80 per jaar en ontvang:

  • Diepgravende journalistiek die de onderste steen boven wil halen
  • Met feiten onderbouwde opinies die uitnodigen voor debat
  • Gratis het e-book ‘Blad voor de mond’ over persvrijheid
  • Toegang tot alle content, volg auteurs & dossiers en lever zelf een bijdrage!
  Lees verder Inklappen

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 231 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren