Topman Air France-KLM stapt op

3 Connecties

Onderwerpen

China Pensioenen

Organisaties

KLM
0 Bijdragen

In de Newswatch van dinsdag: CEO Pierre-Henri Gourgeon van Air France-KLM houdt het voor gezien, de Chinese economie hapert nog steeds , DNB denkt aan hard ingrijpen bij pensioenen en meer.

'DNB wil hard ingrijpen bij pensioenen'

 
De Nederlandsche Bank stuurt aan op een harde en pijnlijke ingreep bij Nederlandse pensioenfondsen die in de problemen verkeren, schrijft het FD. Als de fondsen eind dit jaar nog onder de vereiste dekkingsgraad van 105 procent zitten, wil de centrale bank harde maatregelen verplicht stellen. Voor de fondsen resten dan twee opties. Zo snel mogelijk de premies verhogen en werkgevers laten bijstorten, of – de meest gevreesde optie – vanaf begin 2013 beginnen met korten op pensioenen. De fondsen dringen bij het ministerie van Sociale Zaken aan op verzachtende maatregelen, maar volgens DNB is het daar te laat voor: de vraag is volgens de toezichthouder alleen nog hoe het slechte nieuws naar buiten moet worden gebracht.
Bron: FD
 
Chinese economie hapert
 
Voor het derde kwartaal op rij dalen de groeicijfers van de economie in China. Helemaal niet zo erg, het is wat de wereld wil, zegt Alison Tudor van Wall Street Journal:
 
 
CEO Air France-KLM 'totaal onverwacht' weg
 
Topman Pierre-Henri Gourgeon heeft maandagavond laat zijn vertrek bij Air-France-KLM bekend gemaakt. In een mail die hij aan zijn medewerkers stuurde verklaarde hij over een verschil van inzicht met president-commissaris Spinetta (de machtige voormalige baas van Air France) te zijn gestruikeld. Zijn vertrek noemt hij totaal onverwacht: onlangs tekende hij nog voor vier jaar bij. Gourgeon wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten in dit jaar. Een voorgenomen reorganisatie is voorlopig stopgezet.
Bronnen: RTL Nieuws / Z24
 
Frankrijk onder loep Moody's
 
Weer een kredietbeoordelaar die een poging doet de financiële markten een beetje bang te maken. Vandaag is het Moody's, dat bekend maakt de komende drie maanden de status van Frankrijk te gaan onderzoeken. De schuldpositie van het land zou verslechterd zijn en het ratingbureau wil controleren of fiscale en sociale maatregelen wel genoeg soelaas bieden. De triple-A rating lijkt overigens nog niet in gevaar.
 
NOS Nieuws in 60 seconden: 
 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 573 leden