Topman Italiaanse bank pleegt zelfmoord

2 Connecties

Onderwerpen

Zelfmoord Bankier
4 Bijdragen

David Rossi, hoofd communicatie bij het noodlijdende Montei dei Paschi, is uit het raam van zijn kantoor gesprongen.

Het lichaam van David Rossi werd gisterenavond levenloos aangetroffen beneden een open raam van het hoofdkantoor. De Italiaanse krant La Stampa spreekt van zelfmoord. Rossi was de hoogste baas van de communicatieafdeling bij Monte dei Paschi di Siena, een Italiaanse bank die momenteel in een strafrechterlijk onderzoek verkeerd. Rossi is 51 jaar geworden. 

Monte dei Paschi is 's werelds oudste bank en een van de grootste financiële instellingen in Italië. Onlangs kwam aan het licht dat de bank diep in de financiële problemen zit door mislukte derivatenconstructies die het met Deutsche Bank heeft opgetuigd. De verdenking luidt dat de bank met deze financiële instrumenten zijn verliezen probeerde te verbloemen. 

Er loopt een belangrijk gerechtelijk onderzoek naar of de bank zijn aandeelhouders heeft voorgelogen. De kantoren en huizen van verschillende werknemers, waaronder Rossi, zijn gisteren door de recherche doorgezocht. Rossi was echter persoonlijk onderwerp van het onderzoek.

Ook wordt bij het onderzoek gekeken of het Italiaanse geldbedrijf zijn aandeelhouders en de toezichthouders onjuist heeft geïnformeerd omtrent de overname van de voormalige ABN Amro-dochter Antonveneta in 2007.

Afgelopen donderdag ontving het noodlijdende Monte dei Paschi een bailout van vier miljard euro. In 2009 kreeg de bank ook al een kapitaalinjectie van de overheid.De binnenplaats waar Rossi dood werd aangetroffen - Foto via Flickr

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden