'Tot mij wendde zich...Nina Storms'

5 Connecties

Relaties

Kort geding Sarah Feguson Kriek Wille

Personen

Nina Brink

Organisaties

Van Doorne
0 Bijdragen

De advocaten van Nina Storms - Vleeschdraager dreigen met een kort geding. Inzet: Nina's 'vriendschap' met Sarah Ferguson, the Duchess of York.

Een optreden bij RTL Boulevard en een artikel op FTM.nl boden voldoende redenen voor Nina Storms - Vleeschdraager om advocaat Kriek Wille van Van Doorne in te schakelen. Sarah Ferguson, the Duchess of York (DoY) raakte vorige week in opspraak toen ze door een Britse undercoverjournalist betrapt werd op een transactie waarbij ze voor geld het contact met haar vroegere echtgenoot prins Andrew leverde.
 
Het programma haakte daarop in en interviewde ondergetekende over Nina's vroegere contacten met de DoY. Uit de ongeautoriseerde biografie Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady bleek dat de vroegere prinses uitgebreide zakelijke onderhandelingen voerde met World Online waarbij de DoY vorstelijk gecompenseerd zou worden voor haar inzet als boegbeeld voor het internetbedrijf. Met de slogan 'even the royals use internet' zou ze promotie gaan maken.
 
In haar brief laat Nina's advocaat weten dat de berichtgeving van RTL en ook de Telegraaf (inmiddels van de site verwijderd) 'onjuist en lasterlijk' was. Eerder stuurde de vroegere relatie van de DoY al een reactie aan de redactie van RTL Boulevard waarin Nina de aard van haar relatie met Fergie belichtte. Van een 'gekochte vriendschap' was volgens Nina geen sprake.
 
Wille sommeerde FTM om het artikel binnen 24 uur van de site te verwijderen. Bij het in gebreke blijven zou ze Nina adviseren om een kort geding te beginnen. 
 
Het antwoord van ondergetekende kunt u hier lezen.