Spin zorgt voor massale recall Mazda

4 Connecties

Relaties

Trichet

Organisaties

Apple De Nederlandsche Bank (DNB)

Werkvelden

Auto-industrie
0 Bijdragen

Trichet legt zijn ballen op tafel; Apple coulant bij miskoop iPad 1; Mazda geveld door spin en bankiers krijgen geen bonus meer voor winst. Plus: waarom de heerschappij van de dollar nu écht ten einde is. Dit is Newswatch 4 maart.

Banken moeten 'beheerst' belonen

Risicobeheersing moet de basis worden van het nieuwe beloningsbeleid van banken. Dat is de kern van de Regeling van DNB, die  uiterlijk 31 maart verwerkt zijn in het beleid van de banken. Volgens De Nederlandsche Bank is de regeling veel strikter dan de zelfregulering van de banken. 
 
Of de handhaving net zo strikt zal zijn, moet nog blijken. In ieder geval is het een kleine stap vooruit. Een ingrediënt bij het ontstaan van de financiële crisis was immers een bonusbeleid dat het nemen van onverantwoorde risico's stimuleerde.
Bron: DNBulletin 
 
 
Waarom de heerschappij van de dollar ten einde is
De dollar is niet een Amerikaanse munt, maar een wereldmunt. Nog steeds wordt 85 procent van alle grensoverschrijdende handelstransacties afgerekend in dollars. en 60 procent van de buitenlandse reserves van centrale banken en regeringen wordt in dollars aangehouden. 
 
De komende 10 jaar verandert dat. Op zich geen nieuwe gedachte, maar wel een heldere analyse van de vraag hoe en waarom dat onvermijdelijk is. Factoren die er een rol bij spelen: technologie (internet maakt vergelijken van prijzen transparant); de opkomst van rivalen (de yuan en de euro). De gevolgen zijn gunstig voor Europese en Chinese banken. Opmerkelijk: Eichengreen twijfelt er niet aan of de euro blijft bestaan.
 
Op-ed artikel in The Wall Street Journal van Barry Eichengreen, professor politieke economie aan de Univeristeit van Californië.
 
 
Mazda roept 52.000 auto's terug wegens spinnenweb
De spin heeft de achilleshiel van de Mazda 6 ontdekt: zijn tank. Via de ventilatie zijn spinnen er in geslaagd de auto binnen te kruipen. De spinnenwebben zouden de ventilatie van de brandstoftank kunnen verstoppen waardoor er een te hoge druk in de tank kan ontstaan. Met scheuren en zelfs brand als dramatisch gevolg. Meer details over de spin en zijn duistere gangen in dit bericht.
 
 
Hardliner Trichet legt zijn ballen op tafel
Wat er ook gebeurt, de Europese Centrale Bank tolereert geen inflatie. Dat betekent dat de rente in het voorjaar omhoog gaat. 'Zeer riskant', zeggen sommige economen. Maar wel goed voor de koers van de euro. En president Jean-Claude Trichet toont er mee aan dat hij niet zwicht voor populistisch-politieke druk van de lidstaten. Die wil altijd lagere rente om de economische groei te stimuleren. Trichtet opereert daarmee in de geest van zijn voorganger, Wim Duisenberg.
Bron: Handelsblatt 
 
  
Rotte Apple
De iPad 2 is er. Maar wat als je net een oude had gekocht? Apple blijkt coulant.